Apple Benelux

Apple verleent 1394 Trade Association het gebruiksrecht over FireWire.

FireWire-merk en logo op alle producten en verpakkingen ter promotie van de 1394-standaard

Bunnik 30 mei 2002 - 1394 Trade Association (TA) en Apple maken bekend dat op basis van een kosteloze licentieovereenkomst die door Apple is verstrekt, TA het recht heeft om het handelsmerk, het logo en het symbool van FireWire als merk voor de IEEE 1394-verbindingsstandaard te voeren. Apple heeft TA bovendien het recht verleend om het FireWire-handelsmerk in licentie te geven aan derden voor gebruik op producten, verpakkingen en voor promotie van de 1394-standaard.

"Apple is zeer verheugd dat 1394 Trade Association heeft besloten om FireWire als merknaam te gaan voeren", aldus Philip Schiller, Senior Vice President Worldwide Product Marketing van Apple. "Dit bewijst eens te meer de steeds sterker wordende marktpositie van FireWire."

Dankzij de hoge overdrachtsnelheid en de plug-and-play-voorziening is FireWire de ideale interface voor moderne digitale audio- en videoapparatuur, externe harde schijven en andere randapparaten waarvoor een snelle gegevensoverdracht is vereist. FireWire heeft zich inmiddels ontwikkeld tot de industriestandaard voor zowel consumentenproducten als professionele apparatuur. Deskundigen voorspellen dat tegen het einde van dit jaar meer dan 64 miljoen personal computers en bijna 100 miljoen digitale apparaten gebruik zullen maken van de FireWire-technologie.

Onderdeel van de overeenkomst, die is goedgekeurd door de raad van bestuur van 1394 Trade Association, is een nieuw FireWire-logo, dat speciaal is ontworpen voor de promotiecampagne van TA voor het gebruik van FireWire-technologie in apparatuur. Apple heeft TA het exclusieve recht verleend om het nieuwe FireWire-logo in licentie te geven aan andere leveranciers.

"Dankzij het nieuwe FireWire-logo kunnen consumenten straks direct zien of een product aan deze verbindingsstandaard voldoet", aldus Brian Eble, Director of Marketing van 1394 Trade Association. "Deze overeenkomst betekent de wereldwijde erkenning van FireWire als hét merk voor producten die voldoen aan de 1394-standaard."

1394 Trade Association is een internationale organisatie die zich bezighoudt met de promotie en uitbreiding van het gebruik van de IEEE 1394-standaard. Voor meer informatie over 1394 Trade Association kunt u de volgende website raadplegen: www.1394ta.org

© 2002 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo en Macintosh zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


***

Apple
Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en Internet-producten.

Websites van Apple: Voor informatie over Apple: http://www.apple.com Voor informatie over Apple Nederland: http://www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple Benelux: http://www.apple.com/nl/pr

Deel: ' Trade Association het gebruiksrecht over FireWire '
Lees ook