Ingezonden persbericht


Rotterdam, 4 mei 2004

TradeDoubler haalt recordomzet in 2003

Omzetstijging van 86% in 2003 ; actief in 16 Europese landen.

TradeDoubler, de marktleider op het gebied van van online marketing en sales activiteiten, heeft in het boekjaar 2003 een totale omzet van 28 miljoen Euro gehaald. Dit is een groei van 86 procent ten opzichte van de 15 miljoen Euro omzet in 2002. Een hogere stijging dan de 50-75 procent groei die het bedrijf zelf verwacht had.

Na het bereiken van winstgevendheid in 2002, heeft TradeDoubler nu een heel boekjaar winstgevend afgesloten. Stijgende opbrengsten van de lopende affiliateprogramma's en een groot aantal nieuwe klanten in alle productcategorieën liggen ten grondslag aan deze cijfers. Het totaal aantal klanten is gestegen van 443 in 2002 tot 665 in het afgelopen jaar.

Met name op het gebied van affiliateprogramma's, traditioneel de kernactiviteit van het bedrijf, blijft de positie van TradeDoubler bijzonder sterk. Het Europese affiliatenetwerk, waarin TradeDoubler marktleider is, genereert jaarlijks meer dan 380 miljoen unieke bezoekers en is TradeDoubler's voornaamste inkomstenbron. Websites die deel uitmaken van het affiliatenetwerk verdienen geld door verkopen te genereren voor één of meerdere van TradeDoubler's klanten. Dit businessmodel biedt voordelen voor alle betrokken partijen. In 2003 zijn via het TradeDoubler netwerk meer dan 400 miljoen Euro aan verkopen en meer dan 4,2 miljoen leads gegenereerd.

"De resultaten in het vorige jaar waren uitzonderlijk goed - Onze eigen prognoses werden flink overtroffen. Dit laat zien dat affiliatemarketing een sterk groeiende markt is.", aldus Martin Henricson, CEO van TradeDoubler. " De omzetstijging van de affiliateprogramma's heeft geleid tot hogere marges en een hogere nettowinst."

De vooruitzichten voor de gehele branche zijn goed. Onderzoeksbureau Jupiter Research verwacht dat online verkopen sterk zullen blijven stijgen in 2004 en de jaren daarna. Verder wordt voor de komende jaren in Europa en de Verenigde Staten een verdere verschuiving van marketingbudgetten in de richting van het internet verwacht.

TradeDoubler heeft ook voor 2004 de ambitie om weer een sterke groei en een stijgende winstgevendheid te laten zien en voorspelt een omzetgroei van 60 tot 75 procent. Het bedrijf heeft er het volste vertrouwen in dat dit gaat lukken, mede gezien het feit dat de resultaten van de traditioneel zeer drukke laatste twee maanden van 2003 nu al ruimschoots overtroffen worden.

"Dit zijn fantastische resultaten maar dat betekent allerminst dat we op onze lauweren kunnen rusten.", zegt Martin Henricson. "Wij hebben reeds ambitieuze doelen gesteld voor 2004 en de prestaties liggen zeer ver boven de budgetprognoses voor de eerste 3 maanden van dit jaar. 2004 wordt zeer spannend en uitdagend; onze doelstelling is om aan het eind van dit jaar 's werelds grootste affiliatenetwerk aanbieder te zijn en tegelijkertijd onze positie in op het gebied van andere marketing en sales activiteiten te versterken."

TradeDoubler is een niet-beursgenoteerde onderneming, met 110 werknemers in 16 landen. TradeDoubler heeft onlangs een kantoor geopend in Litouwen en hoopt haar activiteiten in het komende kwartaal uit te breiden naar Polen. Het bedrijf werd opgericht in 1999 en heeft zijn hoofdkantoor in Stockholm, Zweden. In 2000 investeerde Soros Private Equity 10 miljoen US Dollar in de onderneming. TradeDoubler heeft 660 klanten die een mix vormen van lokale en internationale bedrijven zoals Dell, Apple, HP, Sony, Vodafone, KLM, eBay, Staatsloterij, TUI, Ebookers, Yves Rocher en Expedia.

H. Dullaertplein 3, 3024 CA Rotterdam, The Netherlands Telephone +31 (0)10-4252522
Fax +31 (0)10-4769915
Mobile +31 (0)651-985787
jeroen.kramer@tradedoubler.com
www.tradedoubler.com

Deel: ' TradeDoubler haalt recordomzet in 2003 '
Lees ook