Ingezonden persbericht

Persbericht voor activiteit op zondag 26 januari

Traditionele Apenheul-IVN Erwtensoeptocht

Winterwandeling door Berg en Bos
Op zondag 26 januari kunnen jong en oud al weer voor de achttiende keer de IVN-Apenheul Erwtensoeptocht lopen. De tocht start tussen 12.00 en 13.30 uur bij de hoofdingang van park Berg en Bos aan de J.C. Wilslaan. U krijgt daar een routebeschrijving met tal van interessante wetenswaardig-heden over de natuur. Op het eerste gezicht lijkt er 's winters niet veel te gebeuren in het bos, maar die schijn bedriegt! Aan het einde van de tocht, die ongeveer 1,5 uur duurt, staat bij de Apenheul entree een flinke pan erwtensoep en een ketel dampende chocolademelk klaar.

Apenheul even open
Er is dit jaar bovendien weer de mogelijkheid om na de erwtensoeptocht ook de apen met een bezoekje te vereren. Omdat de apen 's winters vaak binnen zijn, is Apenheul eigenlijk gesloten. Maar voor deze ene middag wordt een uitzondering gemaakt. U bent welkom bij de binnenverblijven van de orang oetans, de bonobo's en de gorilla's en bij gunstig weer zullen verschillende andere apensoorten ook best wel even buiten te zien zijn. Op diverse plaatsen kunt u met uw vragen bij Apenheul-gidsen terecht. Zij informeren u over natuurbehoud, laten u bijvoorbeeld zien wat de apen zoal eten en voor de kinderen zijn er extra activiteiten bij de bonobo's.

Gratis
De toegang tot park Berg en Bos en de deelname aan de Erwtensoeptocht is helemaal gratis. De routebeschrijving, de soep en de chocolademelk worden(zolang de voorraad strekt) aangeboden door Apenheul en IVN-Apeldoorn . Het bezoek aan Apenheul is gratis voor kinderen t/m 15 jaar. Volwassenen betalen de speciale entreeprijs van 5,= (normaal 13,00). De opbrengst van deze bijzondere opening komt geheel ten goede aan de actie van Europese dierentuinen voor hulp aan natuurbehoudsprojecten in de gebieden waar nog tijgers in het wild leven. Apenheul en IVN hopen dat er ook dit jaar weer veel mensen aan de gezellige winterwandeling zullen deelnemen!


- Einde persbericht -

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Apenheul, Vronique van der Linden, tel. 055-357 57 00

Deel: ' Traditionele Apenheul-IVN Erwtensoeptocht '
Lees ook