st. joepmarkt 1999

aanstaande vrijdag 19 maart is weer de sittardse st. joepmarkt. vijf-en-halve kilometer kramen en standwerkers bevolken van 's morgens tot 's avonds de sittardse binnenstad. de traditionele st. joepmarkt is niet alleen de eerste jaarmarkt van het jaar maar tevens de grootste in nederland. vele sittardenaren nemen een dagje vrij om de markt te kunnen bezoeken. ook vanuit de regio en duitsland en belgië bestaat veel belangstelling voor dit unieke evenement.
het naderende voorjaar nodigt de mensen uit naar de sittardse binnenstad, waar een speciale hoek is ingericht waar men bloemen en planten kan kopen. verder zijn er de vele standwerkers, die met hun verhaal de bezoekers proberen te overtuigen hun handelswaar te kopen. zoals inmiddels gebruikelijk vindt op de jaarmarkt de verkiezing plaats van de koning van st. joep. een jury onder leiding van loco-burgemeester fred den rooijen beoordeelt de standwerkers. 's middags rond half vier vindt de prijsuitreiking plaats.
automobilisten moeten er rekening mee houden, dat die dag in en rond het centrum slechts beperkte parkeerruimte is. de parkeergarages blijven bereikbaar en ook op loopafstand van de binnenstad is parkeergelegenheid.

Zoekwoorden:

Deel: ' Traditionele St. Joepmarkt 1999 in Sittard '
Lees ook