Persbericht nr. 25,

TRAM 17 PRESTEERT BOVEN VERWACHTING

Het gaat heel goed met tram 17 die sinds augustus 1999 is doorgetrokken naar Wateringse Veld en de verbinding verzorgt tussen Den Haag Centraal Station via Laakkwartier en Rijswijk naar VINEX-locatie Wateringse Veld. Vanaf januari 1999 reed tram 17 al tussen Centraal Station en de Plaspoelpolder in Rijswijk.

Tram 17 is een zogenaamde AggloNetlijn die speciaal is bedoeld om het openbaar vervoer aantrekkelijker te maken voor reizigers die tussen de drie en tien kilometer willen reizen. Vooral bewoners van en werknemers in VINEX-locaties zoals Wateringse Veld pendelen voor een groot deel over deze afstanden. AggloNet kenmerkt zich door aantrekkelijke snelheden, vrije banen, langere haltes en een goede toegankelijkheid op het materieel.

Het aantal reizigers dat van tram 17 gebruik maakt, vertoont een almaar stijgende lijn. Tram 17 presteert boven verwachting.

Feiten en cijfers

In de periode sinds de ingebruikname van tram 17 in januari 1999 zijn door HTM tellingen uitgevoerd. Deze tellingen laten zien dat het aantal vervoerde reizigers op een gemiddelde werkdag momenteel 12.000 is! HTM verwachtte dit aantal pas volgend jaar te bereiken. Het verloop van het gemiddelde aantal reizigers sinds januari is als volgt. In januari: 7400 reizigers, mei/juni: ruim 8500 reizigers, een verklaarbare terugval tijdens de zomervakantie: ruim 5600 reizigers en nu dus maar liefst 12.000 op een gemiddelde werkdag.

HTM en de opdrachtgever van tram 17, het Stadsgewest Haaglanden zijn vanzelfsprekend buitengewoon tevreden met deze ontwikkeling.


Deel: ' Tram 17 Den Haag presteert boven verwachting '
Lees ook