Rechtbank 's-Gravenhave

Werkstraf voor oversekste man.

Bron: Rechtbank 's-Gravenhage
Datum actualiteit: 10-10-2001

Een 38-jarige Leidenaar is door de Haagse rechtbank veroordeeld, omdat hij zich zou hebben vergrepen aan twee vrouwelijke collega's bij de HTM.
Hij kreeg 240 uur dienstverlening naast zes maanden voorwaardelijke celstraf opgelegd. Ook moet hij ieder slachtoffer vijfduizend gulden smartengeld betalen.
Volgens veel (ook mannelijke) collega's was de Leidenaar een bluffer, een macho en een seksmachine. Geen vrouwelijke collega zou veilig zijn geweest voor de continue stroom van seksgrapjes, -toespelingen en toenaderingspogingen van de HTM-controleur. In het vroege voorjaar van 2000 zou hij twee collega's thuis hebben opgezocht. Zo zou hij in maart vorig jaar een toezichthoudster in haar Zoetermeerse woning hebben aangerand. Een Haagse HTM-medewerkster zou enkele weken later hetzelfde lot beschoren zijn geweest. De verdachte zelf ontkende ooit bij de vrouwen thuis te zijn geweest. Hij bleek geen sluitend alibi te hebben. De HTM heeft de man ontslagen. De verdachte - al elf jaar `gelukkig getrouwd' - zei het slachtoffer te zijn geweest van een `samenzwering'. De rechtbank veroordeelde de Leidenaar overeenkomstig de eis die officier van justitie mr. C. Krol had laten horen tijdens de behandeling van de strafzaak twee weken geleden


Ga naar betreffende uitspraak met nummer: ad4427

Voor de volledige uitspraak: Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...id=4663&i=43&ti=3 .

Zoekwoorden:

Deel: ' Tramcontrolleur veroordeeld wegens lastigvallen collega's '
Lees ook