Ingezonden persbericht

Amersfoort 19-11-2002

persbericht: Trans Holland Triatlon.

L.s,

Zaterdag 6 juli en Zondag 7 juli 2002 word voor de tweede keer in Nederland de Trans Holland Triatlon georganiseerd. Het is de zwaartse duursportwedstrijd van 2002 in Nederland, het parcours in uniek in de wereld en voor buitenlandse deelnemers een zware kennismaking met Nederland.

De wedstrijd wordt georganiseerd door Mik Borsten die al vele ultrawedstrijden heeft georganiseerd(o.a de millenniumrun een loop wedstrijd over 200 KM in de millenniumnacht).

De start vindt plaats in Amersfoort op zaterdag 6 juli om 10.00 uur het eerste onderdeel is een kanotocht van 20 KM over de rivier de Eem. Het tweede onderdeel is een rit van 260 KM mountainbiken de eerste 130 KM over de weg naar Den Helder, daarna over het strand naar Den Haag dit zal voor de deelnemers een loodzware beproeving worden doordat het strand moeilijk en soms niet te berijden is, vooral de buitenlandse deelnemers zullen hier zwaar op de proef gesteld worden. Alleen atleten met een groet staat van dienst worden dan ook toegelaten.

Het laatste onderdeel is een hardloop wedstrijd over bijna 100 KM van Den Haag naar Amersfoort, voor een groot gedeelte door de nacht, de eerste deelnemer wordt terugverwacht in Amersfoort.

De trans Holland triatlon is reeds een keer eerder gehouden in 2000 de editie in 2001 moest worden afgelast door de MKZ problemen. De editie in 2000 was klein van opzet winnaar werd toen Mik Borsten in 23 uur en 45 minuten.

Uit binnen en buitenland is reeds veel interesse getoont en enkele inschrijvingen zijn reeds binnen. Er zullen maximaal 30 atleten worden toegelaten en de race zal via internet te volgen zijn. meer info is te vinden op http://www.depressieve.nl alle opbrengsten van de triatlon gaan naar de stichting gezond verstand dit is een stichting met als doelstelling het verminderen van psychisch en of lichamelijk leed dmv sport. meer info te krijgen bij Mik Borsten borsten@wxs.nl of 033-4808482

Mik Borsten

Deel: ' Trans Holland Triatlon zwaarste duursport-uitdaging van 2002 '
Lees ook