Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

TRANS LINK SYSTEMS: DRIE CONSORTIA NAAR VOLGENDE RONDE VOOR CHIPKAART IN OPENBAAR VERVOER

UTRECHT, vrijdag 12 juli 2002

Trans Link Systems heeft drie consortia geselecteerd die door mogen gaan naar de volgende ronde in de offerte-procedure voor het elektronisch vervoerbewijs in het openbaar vervoer. De drie consortia zijn in alfabetische volgorde:
* Accenture - MTRC Corporation - Thales - Vialis
* EDS International - Cubic Transportation Systems - Siemens Nederland
* ERG Transit Systems - Interpay Nederland
Trans Link Systems (TLS) is een initiatief van MOBIS en de vijf grote vervoerbedrijven in ons land, NS, Connexxion, RET, HTM en GVB. TLS wil in 2003 een start maken met de invoering van het elektronisch vervoerbewijs in trein, bus, tram en metro.


* In februari is TLS gestart met een aanbesteding voor het nieuwe elektronische vervoersbewijs. Op dat moment hadden zich reeds 70 bedrijven gemeld. De drie consortia zijn gekozen uit een totaal van zes consortia die afgelopen april door de eerste selectie heenkwamen.
Deze zes bedrijven werden in de eerste ronde uitgenodigd om een plan op te stellen op basis van reeds bestaande e-ticketing systemen in de wereld. Deze plannen kwamen halverwege juni binnen. In de afgelopen maand zijn deze aanbiedingen geëvalueerd.

De drie kandidaten worden eind juli 2002 uitgenodigd hun plannen te verfijnen aan de hand van Nederlandse specificaties en de vereisten van de regio waar het systeem zal worden getest. Naar alle waarschijnlijkheid zal dit de Rotterdamse regio zijn.

Na het indienen van deze plannen zal TLS in het vierde kwartaal een keuze maken voor één of twee aanbieders met wie de onderhandelingen worden ingegaan. Het is de verwachting dat aan het eind van dit jaar TLS met de winnende aanbieder een contract zal sluiten voor het realiseren van het nieuwe betaalsysteem in het Nederlandse openbaar vervoer.

NOOT VOOR DE REDACTIE

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Dhr. Jeroen Kok

Directeur Trans Link Systems

Tel: 030 - 2982 162

E I N D E P E R S B E R I C H T

Deel: ' Trans Link Systems selecteert 3 consortia voor e-ticketing '
Lees ook