Film over het leven en de ideeën van Ray Kurzweil neemt deel aan IDFA op 24 november

Film over het leven en de ideeën van Ray Kurzweil neemt deel aan IDFA op 24 november

LOS ANGELES--(BUSINESS WIRE)-- 20091120 --

Filmmakers Barry en Felicia Ptolemy (Ptolemaic Productions) en hun partner, Therapy Studios, maken op 24 november 2009 hun wereldpremière tijdens IDFA, het prestigieuze internationale festival voor de documentaire film in Amsterdam en het grootste ter wereld in zijn genre, met TRANSCENDENT MAN. De film komt uit voor de IDFA-award van Best First Appearance, beste debuutfilm. Momenteel is er geen distributeur uit de VS betrokken. Zie hieronder voor gegevens over de premièrevertoning.

De fascinerende documentaire van regisseur Barry Ptolemy heeft de speelduur van een hoofdfilm en handelt over het leven en de controversiële ideeën van visionair Ray Kurzweil. Reeds meer dan dertig jaar is Ray Kurzweil, de uitvinder, futurist en best verkopende auteur van de NY Times, een van de meest gerespecteerde en provocerende voorstanders van de rol van technologie in onze toekomst.

In TRANSCENDENT MAN volgt Ptolemy Kurzweil de wereld rond bij zijn introductie van de gedurfde argumenten uit zijn bestseller The Singularity is Near: When Humans Transcend Biology. Kurzweil voorspelt dat de mensheid door de steeds sneller wordende technologische veranderingen snel een tijdperk zal binnenstappen waar onze intelligentie in toenemende mate niet-biologisch en oneindig veel sterker zal zijn. Dit wordt de dageraad van een nieuwe beschaving waar wij boven onze biologische beperkingen zullen uitstijgen. In de postbiologische wereld van Kurzweil vervagen de grenzen tussen mens en machine, het reële en het virtuele. Het verouderings- en ziekteproces van de mens wordt teruggedraaid, honger en armoede in de wereld worden opgelost en er is een middel tegen de dood.

“Kurzweil is de beste toekomstvoorspeller die ik ken. Hij stelt zich een toekomst voor waar informatietechnologieën zo geavanceerd en snel zijn dat de mensheid boven de biologische beperkingen kan uitstijgen — ons leven zal worden getransformeerd op wijzen die wij ons nu nog niet kunnen voorstellen.” –Bill Gates

Ptolemy onderzoekt de sociale en filosofische implicaties van deze veranderingen en hun mogelijke bedreiging voor de menselijke beschaving in gesprekken met wereldleider Colin Powell, technologen Hugo de Garis, Peter Diamandis, Kevin Warwick en Dean Kamen, de journalisten Kevin Kelly en Tom Abate en met Stevie Wonder. Kurzweil heeft een radicaal optimistisch zicht op de toekomst, maar ziet ook nieuwe gevaren. Philip Glass, de bekroonde Amerikaanse componist, heeft de originele themamuziek geschreven. De muziek is een weerspiegeling van de diepgang en intensiteit van de film.

Met vertoningen of festivals wereldwijd is TRANSCENDENT MAN gespeeld voor uitverkochte zalen tijdens het Tribeca Film Festival in april 2009 en het American Film Institute Festival (AFI Fest) op 5 november 2009 in Hollywood in de VS. De film werd als 'een van de boeiendste documentaires in Tribeca dit jaar' gelauwerd door Flavorwire.com en blijft winnen aan algemene bekendheid:

“Profetisch, hallucinogeen en soms echt beangstigend…” -Fast Company

“Een goed gemaakte, inzichtelijke documentaire waarin enkele harde vragen worden gesteld en evenveel vragen onbeantwoord blijven. 'Transcendent Man' is een intrigerend onderzoek van technoprofeet Ray Kurzweil.” –Variety

IDFA-competitie voor beste debuutfilm (First Appearance)

Tijdens het jaarlijks internationaal documentairefestival in Amsterdam (IDFA) wordt een programma vertoond van documentaires die uitstijgen boven het ordinaire. IDFA zoekt naar vernieuwende documentaires die uitdagen en inspireren, en vertoont een aantal van de allerbeste films in het genre waarin sociale problemen worden aangepakt of belangrijke thema's worden te berde gebracht. Transcendent Man, een van 16 documentaires in competitie voor de IDFA Award for Best First Appearance (beste debuutfilm), wordt in première vertoond op dinsdag 24 novemberom 17.00 uur in Tuschinski 1. Ray Kurzweil en regisseur Barry Ptolemy zullen aanwezig zijn op het dagelijkse praatprogramma van IDFA en de Media Fund Documentary Awards om 20.20 uur op 24 november. Voor tickets of meer informatie: https://www.idfa.nl

Ray Kurzweil: www.kurzweilai.net/pressroom

Ptolemaic Productions: https://www.PtolemaicProductions.com

Therapy Studios: www.youneedtherapy.tv.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Ptolemaic Productions
Celia Black, 360-320-8087
Relaties met de media

Celia@PtolemaicProductions.com

Deel: ' Transcendent Man in wereldpremière tijdens documentairefestival IDFA '
Lees ook