Transparantprijs 2012 uitgereikt aan Stichting Projecten Zuid-Afrika


Op 10 oktober 2012 zijn de Stichting Projecten Zuid-Afrika (categorie Kleine Organisaties) en Wakker Dier (categorie Grote Organisaties) uitgeroepen tot de winnaars van de Transparantprijs 2012.

DEN HAAG, 20121011 -- Gistermiddag maakte Alexander Rinnooy Kan, voorzitter van de Transparantprijs jury, in de Nieuwe Kerk te Den Haag de winnaars van de Transparantprijs 2012 bekend. De Stichting Projecten Zuid-Afrika (SPZA) won de prijs in de categorie Kleine Organisaties en Wakker Dier in de categorie Grote Organisaties. Oxfam Novib won in de categorie 'meest innovatieve jaarverslag'.

De jury: "Het jaarverslag van SPZA is een sober, overzichtelijk verslag, dat voor het eerst alleen online te raadplegen is. De interactieve opzet maakt het verslag makkelijk leesbaar en zorgt ervoor dat de lezer eenvoudig in kan zoomen op onderwerpen die hij/zij belangrijk acht. In het verslag wordt veel aandacht geschonken aan de impact die de stichting gemaakt heeft. Daarnaast biedt het verslag een evenwichtig beeld van positieve ontwikkelingen en gebeurtenissen enerzijds en leer- en verbeterpunten anderzijds."

De Transparantprijs wordt sinds 2004 jaarlijks uitgereikt aan goede doelen met het meest transparante jaarverslag. De SPZA heeft vanaf het begin meegedaan en veel opgestoken van de opbouwende kritiek van de Transparantprijsjury. De SPZA behoorde voor de zesde keer tot de genomineerden. Al twee keer eerder gingen de stichting met de prijs naar huis.

Meer informatie over de SPZA en de Transparantprijs. Bekijk de jaarverslagen van de SPZA. Meer informatie over de Transparantprijs.


Deel: ' Transparantprijs 2012 uitgereikt aan Stichting Projecten Zuid-Afrika '
Lees ook