Beers Bedrijfsauto

Transportbedrijf Bakker zet eerste Scania 8x8 in Nederland op de weg
---

08/05/2002
De eerste Scania 8x8 in Nederland wisselt van eigenaar; v.l.n.r. dhrn S. Visser van Rinsma Berlikum, M. Bakker van het gelijknamige transportbedrijf en E. A. Beers van Beers Bedrijfsauto b.v. De heer M. Bakker van Transportbedrijf Bakker uit het Friese Reduzum, heeft onlangs de eerste Scania 8x8 in Nederland in gebruik genomen. De volledig aangedreven vierasser, van het type P114CB8X8HZ, is uitgerust met een zuinige en krachtige 380 pk (280 kW) 11-liter motor en voorzien van een kipperopbouw door De Groot Carrosseriebouw uit Franeker. De twee voorste assen van het voertuig zijn stuurbaar zodat de kipper, ook in het onverharde terrein, zeer wendbaar is. Dankzij de lage instap van de P-cabine vindt het vele in- en uitstappen door de chauffeur moeiteloos plaats. Met de beide voorassen van elk 9 ton en een achtertandem van 19 ton zet de 8x8 een totaal GVW van 37 ton op de weg. Met name het hogere laadvermogen is voor Bakker de aanleiding geweest om bewust voor de 8x8 te kiezen. Vanzelfsprekend is het voertuig ook uitgerust met het standaard Beers veiligheidspakket met o.a. een Dobli-spiegel, Scania Alert en het achteruitrijsignaal. Op de afgelopen Bedrijfsauto-RAI is deze voertuigconfiguratie voor het eerst aan het Nederlandse publiek gepresenteerd. Het voertuig is afgeleverd door Scania dealer Rinsma te Berlikum.

Transportbedrijf Bakker is als sinds vele jaren gespecialiseerd in het transport van zand en (tuin)grond. Het Friese bedrijf levert zowel aan particulieren als aan aannemers. Ook grote organisaties als Rijkswaterstaat en de Nederlandse Spoorwegen mag Bakker tot zijn klanten rekenen. Met de levering van de Scania 8x8 bestaat het volledige wagenpark, bestaande uit vier voertuigen, uit Scania's.

Naast de goede ervaringen met eerdere Scania's en de grote betrouwbaarheid van de voertuigen is met name de goede relatie met dealer Rinsma van doorslaggevend belang geweest om wederom voor Scania te kiezen.

Deel: ' Transportbedrijf Bakker zet eerste Scania 8x8 in Nederland op de weg '
Lees ook