TRAVEL ACTIE

Twee werelden onder een dak!

P E R S B E R I C H T

TWEE WERELDEN ONDER EEN DAK!

In augustus 1999 komen weer veel uitwisselingsstudenten uit o.a. Brazilië, Australië en Japan via Travel Active naar Nederland om kennis te maken met onze cultuur. Deze jongeren zullen hier leven als Nederlandse scholieren en gaan wonen bij gastgezinnen. De buitenlandse student zal een deel van zijn of haar cultuur bij het Nederlands gezin in huis brengen, wat voor beide partijen een onvergetelijke ervaring zal zijn. Travel Active, Nederlands grootste uitwisselingsorganisatie, is op zoek naar enthousiaste gezinnen die deze jongeren graag een tijdlang in huis willen nemen.

BRAZILIAANSE EN JAPANSE STUDENTEN OP WEG NAAR NEDERLAND

Een van de uitwisselingsstudenten die nog op zoek is naar een gastgezin is Rita da Cunha Brayer (15 jaar) uit Brazilië. Ze wil graag naar Nederland komen omdat ze het belangrijk vindt een andere taal en een andere cultuur te leren kennen. Ze studeert momenteel Engels en is ook begonnen met de Nederlandse taal. Na haar middelbare school wil ze internationale communicatie studeren en daar zal haar uitwisselingservaring goed van pas komen. Rita beschrijft zichzelf als open, nieuwsgierig en het lijkt haar boeiend om door Europa te reizen om zo nog meer culturen te leren kennen. Van haar broer, die momenteel uitwisselingsstudent is in Frankrijk, heeft ze al veel enthousiaste verhalen gehoord en ze kan bijna niet wachten om het allemaal met haar eigen ogen te zien.

Ook Tachibana Azusa (17 jaar) popelt om in augustus bij een Nederlands gastgezin te komen wonen. Ze wil graag naar Nederland toe omdat ze gehoord heeft dat het een "open minded" land is met vriendelijke mensen. Haar streven is om aan het eind van het uitwisselingsjaar vloeiend Engels en Nederlands te spreken. Ze studeert al 5 jaar Engels en is net begonnen met Nederlandse lessen. Tachibana is een rustig, vriendelijk en spontaan meisje. Haar hobby's zijn lezen, koken, films kijken en haar parttime baantje bij een Japanse snoepwinkel. Dit werk beschouwt ze als haar hobby omdat ze het leuk vindt met mensen te praten, zowel jong als oud. Ook houdt ze erg van Japan en de Japanse cultuur en ze wil haar gastgezin graag wat meer over vaderland vertellen.

VERWONDERD KIJKEN NAAR CULTUURVERSCHILLEN

Voor Tachibana, Rita en andere buitenlandse studenten (allemaal tussen de 15 en 19 jaar) zoekt Travel Active enthousiaste gastgezinnen die het leuk vinden om een andere cultuur over de vloer te hebben. Niet alleen leren deze gastgezinnen van heel dichtbij meer over de gebruiken en gewoontes van een ander land, ze leren tegelijkertijd ook veel over de Nederlandse cultuur. Door een jongere in huis te hebben die zich kan verwonderen over onze typische gebruiken en gewoontes wordt de kijk op de vertrouwde Nederlandse cultuur voorgoed veranderd.

VOOR IEDERE STUDENT EEN FIETS

In principe is elk gezin geschikt om als gastgezin een buitenlandse jongere in huis te nemen. De samenstelling van het gezin maakt helemaal niets uit. Gezelligheid is wel belangrijk en er moet ruimte zijn voor nog een familielid. Vanzelfsprekend staan de gezinnen er niet alleen voor en krijgen ze steun van Travel Active. Er is een persoonlijke begeleider voor de gezinnen én de studenten die voor hen klaar staat bij problemen of vragen. Ook stelt Travel Active voor iedere student een fiets ter beschikking, zodat hij/zij zich kan verplaatsen op een oer-Hollandse manier. Het is tenslotte de bedoeling dat de buitenlandse jongeren zoveel mogelijk leven als hun Nederlandse leeftijdgenoten!

Gezinnen die meer informatie willen, kunnen contact opnemen met Travel Active, telefoonnummer: 0478 - 551 900.
Travel Active is een Nederlandse uitwisselingsorganisatie met al meer dan tien jaar evaring in studie, stage, werk en Au Pair programma's. Onze doelstelling is om zoveel mogelijk jongeren in staat stellen een internationale ervaring op te doen en daarmee begrip te kweken tussen de verschillende culturen in de wereld.

////////////////////////////////

E I N D E P E R S B E R I C H T

Deel: ' Travel Active Twee werelden onder een dak '
Lees ook