TRAVEL ACTIVE

Gastgezinnen gezocht voor Braziliaanse studenten

Gastgezin gezocht voor Braziliaanse studente

In augustus 1999 komen tientallen buitenlandse studenten uit o.a. Japan, Brazilië en Australië met de hulp van de uitwisselingsorganisatie Travel Active naar Nederland om kennis te maken met onze cultuur. Een van deze jongeren is de zeventienjarige Ariadne Maryla Souza uit Brazilië. Zij zal hier gedurende 10 maanden leven als Nederlandse scholier en gaan wonen bij een gastgezin. Travel Active is nog op zoek naar een enthousiast gastgezin die haar een plekje in hun huis wil geven.

Ariadne Souza woont momenteel samen met haar zus en oma in Foz do Iguacu, een klein plaatsje in Brazilië. Ze wil graag naar Nederland komen, omdat ze het belangrijk vindt een andere cultuur en andere mensen te leren kennen. Van haar zussen, die een rondreis door Europa hebben gemaakt, heeft ze al veel enthousiaste verhalen gehoord, en ze kan bijna niet wachten om het allemaal met haar eigen ogen te zien.

Ariadne beschrijft zichzelf als spontaan, vriendelijk en ondernemend. Ze maakt makkelijk contact met andere mensen en vindt het dan ook erg leuk om verschillende mensen te gaan ontmoeten. Daarnaast zijn haar hobby's muziek luisteren, boeken lezen en uitgaan. Met name over de theaterlessen die ze nu drie keer per week volgt, is ze erg enthousiast.

De gastgezinnen die een buitenlandse student in huis willen nemen, staan er niet alleen voor bij Travel Active. Van het begin tot het einde hebben de gezinnen én studenten een persoonlijke begeleider die voor hen klaar staat bij vragen en problemen. Deze begeleider komt persoonlijk bij de gezinnen op bezoek om ze voor te bereiden op de komst van de buitenlandse student(e). Daarnaast wordt er door Travel Active diverse leuke excursies georganiseerd om de student kennis te laten maken met de Nederlandse cultuur. Ook stelt Travel Active voor iedere student een fiets ter beschikking, zodat hij/zij zich kan verplaatsen op een oer-Hollandse manier!

Travel Active is een Nederlandse uitwisselingsorganisatie met internationale werk-, studie-, stage- en Au Pair programma's. De organisatie wil zoveel mogelijk jongeren in staat stellen een internationale ervaring op te doen en daarmee begrip te kweken tussen de verschillende culturen in de wereld. De organisatie viert dit jaar haar tienjarig bestaan en heeft in die tijd al meer dan 20.000 jongeren geholpen bij hun buitenlands avontuur.

Gezinnen die Ariadne Souza of een andere buitenlandse scholier als gezinslid willen verwelkomen, kunnen voor meer informatie geheel vrijblijvend contact opnemen met Travel Active, telefoonnummer: 0478 - 551 900.

E I N D E P E R S B E R I C H T

Deel: ' Travel Active zoekt gastgezinnen Braziliaanse studenten '
Lees ook