Ingezonden persbericht

Schiphol Rijk, 21 juni 2002

PERSBERICHT

TravelPlanet.NL en ATP Online starten joint venture

ATP Online en TravelPlanet.NL gaan een joint venture aan onder de naam TravelPlanet.NL. Naast de direkte verkopen aan de consument via TravelPlanet.NL zal de joint venture zich tevens richten op de ontwikkeling en verkoop van affiliate concepten aan zowel de zakelijke als de vakantiemarkt. Door deze bundeling ontstaat een krachtige opzet voor het online boeken van reizen met zeer veel keuze.

Beide partijen verwachten dat er, behalve bij de consument, ook veel interesse zal zijn binnen de reisbranche en het bedrijfsleven. "Veel reizen die momenteel via internet verkocht worden zijn niet online uit voorraad boekbaar. De reizen die TravelPlanet.NL aanbiedt zijn dit wel" aldus Jan Bart Derksen, voorheen algemeen directeur TravelPlanet.NL en nu als commissaris direct betrokken bij TravelPlanet.NL.

TravelPlanet.NL zal onder meer gebruik maken van de ticket engine van ATP Online. Hiermee kunnen online en uit voorraad de goedkoopste vliegtickets van alle luchtvaartmaatschappijen geboekt worden. "Onze ticket engine is uniek in Nederland omdat de getoonde tarieven op beschikbaarheid gecontroleerd en altijd direkt boekbaar zijn" aldus John Jansen, algemeen directeur van ATP Online. Daarnaast biedt de engine meer dan 200.000 speciale tarieven en profiteert de gebruiker eveneens van de inkoopkracht van ATP Online.

TravelPlanet.NL heeft een voor Nederland unieke eigen online boeking engine ontwikkeld. Hierin kan een breed assortiment van populaire vakantiereizen van touroperators zoals TUI (Holland International, Arke en Fit), Olympia, Labyrinth, African Rainbow en Happy Home via het internet worden geboekt. Daarnaast beschikt TravelPlanet.NL over een uitgebreid last minute aanbod, alsmede een gevarieerd seat only charteraanbod.

Niet uitgesloten wordt dat in de nabije toekomst met een technische partner een samenwerking zal worden aangegaan.

ATP Online, The Advanced Travel Partner, is met een 20-tal vestigingen door Nederland en meer dan tien strategische partners in Europa één van de grootste zakelijke reisondernemingen die ons land telt. Daarnaast beschikt ATP Online over een eigen afdeling groepsreizen, sportreizen & incentive-reizen en is zij gespecialiseerd in congress en destination management. Ook heeft ATP Online diverse vakantiereisbureaus in Nederland en biedt zij op haar website www.atp.nl een brede keuze aan online reisproducten. ATP Online vervult al jaren een voortrekkersrol op het gebied van automatisering en internet, onder meer met het specifiek voor de zakelijke markt ontwikkelde product Ticket Window.

TravelPlanet.NL is een onafhankelijke reisorganisatie op het internet. TravelPlanet.NL heeft samenwerkingsverbanden met onder meer Planet Media Group (100% dochter van KPN), Wegener, Ski Atlas, Marco Polo, Weeronline en Travel Unie Nederland, de grootste reisorganisatie van Nederland. TravelPlanet.NL biedt meer dan 10.000 van de meest gevraagde vakantiereizen en achtergrondinformatie over deze reisbestemmingen.

TravelPlanet.NL is per 1 juli a.s. gehuisvest in het pand van ATP Online te Schiphol Rijk.


---
Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

* TravelPlanet.NL - dhr. Jeroen Cornelissen, General Manager TravelPlanet.NL, via tel. 06 53543290 of (020) 3053179 (tot 1 juli a.s.). Ook mogelijk per e-mail via jcornelissen@travelplanet.nl
* ATP Online - dhr. Eric Last, Product Manager E-Commerce, via tel. 06 53652410 of (020) 2011411. Ook mogelijk per e-mail via eric@atp.nl

Deel: ' TravelPlanet.NL en ATP Online starten joint venture '
Lees ook