NMBS

04/06/02

Weekend 8 en 9 juni 2002
Treinen rijden om wegens spoorwerken tussen Gent en Wetteren

De werkzaamheden voor de bouw van een nieuwe onderdoorgang in het station van Wetteren verlopen volgens de planning. De ruwbouw is intussen zover gevorderd dat de voorlopige brugdekken die half januari werden gelegd, weer kunnen weggenomen worden om de sporen definitief her aan te leggen. Terzelfder tijd wordt er op diezelfde spoorlijn nabij het station van Merelbeke de voetgangersbrug over de sporen ter hoogte van de Gentse P. Benoitlaan afgebroken. In Kwatrecht wordt dan weer een duiker onder de sporen vernieuwd.

De NMBS heeft ervoor geopteerd deze drie werkzaamheden in het weekend van 8 en 9 juni uit te voeren. Zo moet het treinverkeer slechts één weekend lang onderbroken worden. Tussen Gent-Sint-Pieters en Schellebelle is er dan geen enkel treinverkeer mogelijk. Dat betekent een aantal treinverbindingen niet volgens hun normale dienstregeling kunnen rijden.

De treinen van de verbinding Kortrijk-Mechelen worden gesplitst. Tussen Kortrijk en Gent-Sint-Pieters rijden ze volgens hun normale dienstregeling net als tussen Schellebelle en Mechelen. Tussen Gent-Sint-Pieters en Schellebelle wordt er een vervangende busdienst ingelegd. Wie uit Kortrijk of Gent-Sint-Pieters naar Mechelen wil sporen, rijdt best om via Brussel. Wie naar Dendermonde reist, kan de trein nemen tot Lokeren waar een aansluiting naar Dendermonde is voorzien.

Op de verbinding De Panne-Schaarbeek worden de treinen vanaf Gent-Sint-Pieters omgeleid en stoppen niet in Wetteren, Lede en Aalst. Wie naar die stations wil, kan meerijden tot Denderleeuw en van daaruit met een trein terugkeren naar een van die stations.

De treinen van de verbinding Gent-Sint-Pieters naar Brussel-Nationaal-Luchthaven rijden evenmin tussen Gent-Sint-Pieters en Schellebelle. Op dat traject kan gebruik gemaakt worden van de vervangingsbussen. Die autobussen vertrekken in Gent-Sint-Pieters bijna een half uur vroeger dan de trein dat zou doen. Zo kan vanaf Schellebelle de trein naar Brussel-Nationaal-Luchthaven volgens de normale dienstregeling vertrekken.

Aangezien ook de treinen van de verbinding Gent-Sint-Pieters - Geraardsbergen in Merelbeke voorbijkomen, kunnen zij niet rijden tussen Gent-Sint-Pieters en Zottegem. Zij worden in beide richtingen vervangen door autobussen. Zowel de vervangingsautobussen naar Zottegem als de treinen uit Geraardsbergen vertrekken bijna een half uur vroeger zodat de aansluiting in Zottegem naar Brussel en de normaal voorziene aansluitingen bij aankomst in Gent-Sint-Pieters behouden blijven.

In de stations van de betrokken spoorlijnen ligt een folder ter beschikking die meer gedetailleerde informatie bevat over de alternatieve treinverbindingen en de dienstregeling van de vervangingsbussen.

© 2002 NMBS

Zoekwoorden:

Deel: ' Treinen rijden om wegens spoorwerken tussen Gent en Wetteren '
Lees ook