RAI VERENIGING

Trek Navigator X600 Fiets van het Jaar 2003

De Trek Navigator X600 is Fiets van het Jaar 2003. Dat is bekend gemaakt tijdens de opening van de FietsRAI 2003. De Navigator X600 beschikt volgens de jury over voortreffelijke rijeigenschappen die hem met name maken voor een fietsvakantie. Maar volgens de jury slaat de fiets ook in het dagelijkse verkeer geen gek figuur.

De vakjury, bestaande uit enkele fietsredacteuren en vertegenwoordigers van onder andere TNO Wegtransport, de Fietsersbond en de ANWB, was dit jaar unaniem in haar keuze. De Navigator X600 van Trek won vooral door de combinatie van rijkwaliteit, uitvoering en afwerking. Op detail onderscheidt de X600 zich volgens de jury door onder andere de vormgeving, waarbij de kabelbegeleiding door het frame en de hydropress gevormde balhoofdbuis direct opvallen. Ook op het gebied van prijs-kwaliteitverhouding kwam de Trek Navigator goed uit de bus. De Trek Navigator X600 wordt in de handel gebracht door Bikeurope B.V. te Amersfoort.

De jury kende tevens twee Eervolle Vermeldingen toe aan de Giant Revive DX en de Sparta ION.

De Giant Revive DX is volgens het juryrapport een trendy fiets, die beschikt over een uiterst comfortabele zithouding. De goed werkende vering completeert het rijcomfort. De toegepaste geometrie van deze Giant vergroot het veiligheidsgevoel doordat bij stilstand de beide voeten gemakkelijk op de grond komen. De Giant Revive DX wordt geproduceerd en in de handel gebracht door Giant B.V. te Lelystad.

De Sparta ION is naar het oordeel van de jury een stijlvolle elektrische fiets, met een plezierig werkende en vooral ook natuurlijk aanvoelende trapondersteuning. De eenvoudige éénknops bediening maakt deze Sparta-fiets zeer gebruiksvriendelijk. Eindelijk een fiets met elektrische trapondersteuning die er ook uit ziet als een fiets, zegt de jury in het eindrapport. En dat is waar de doelgroep veel prijs op stelt. De Sparta ION en wordt geproduceerd en in de handel gebracht door Sparta B.V. te Apeldoorn.

Voor uitgebreide informatie over de verkiezing Fiets van het Jaar kunt u contact opnemen met Stef Stock van de Stichting Fiets! telefoonnummer: 020 5044943 of e-mail: s.stock@rai.nl

Noot van de redactie: een kleurenfoto is op te halen via: www.fietsrai.nl


07 mrt 03 16:24

Zoekwoorden:

Deel: ' Trek Navigator X600 Fiets van het Jaar 2003 '
Lees ook