Ingezonden persbericht

Trend Micro boekt recordresultaten in tweede kwartaal 2002

Omzetgroei 70% en operationele winstgroei met 272%

Tokyo, Japan, 30 juli 2002 - Trend Micro (Nasdaq: TMIC; TSE: 4704), wereldwijd leverancier van netwerkantivirus- en internetbeveiligingsoplossingen en -services, boekte recordresultaten in het tweede kwartaal van 2002, dat eindigde op 30 juni 2002. De omzet uit verkopen bedroeg 10,8 miljard yen, dat is $92 miljoen¹ en de nettowinst was 3,3 miljard yen, dat is $28 miljoen. Deze resultaten betekenen een omzetgroei van 70% en een toename van 272% voor de operationele winst. Deze groei werd gerealiseerd in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig boekjaar. De nettoverkoop groeide ten opzichte van het vorige kwartaal met 10%. Het operationele inkomen groeide ten opzichte van het vorige kwartaal eveneens met 10%². Trend Micro hanteert de Japanse GAAP-standaard in haar resultaatweergave.

In vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2001 nam de omzet in alle regio's sterk toe. De verkopen in Japan groeiden in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar met 146% en vergeleken met het eerste kwartaal van 2002 met 16%. Voor Europa waren deze groeipercentages respectievelijk 71% en 13%.

Steve Chang, Chairman en CEO van Trend Micro: "We zijn verheugd over de sterke prestaties in het tweede kwartaal en het gegeven dat onze antivirus-activiteiten weer sneller zijn gegroeid dan de rest van de markt. Door de beschikbaarheid van de eerste producten op basis van onze Enterprise Protection Strategy staan we slechts aan het begin van een nieuw groeistadium. Als onze klanten de nieuwe mogelijkheden gaan evalueren en inzetten, zal deze groei zich voortzetten. Door de snelle marktpenetratie van breedband voor consumenten zien we ook een sterke groei in onze consumentenactiviteiten. Deze groei wordt hoofdzakelijk gestimuleerd door VirusBuster en de nieuwe GateLock-producten."

Alle belangrijke productlijnen vertoonden wederom een sterke groei. De omzet uit consumentenproducten groeide op kwartaalbasis met 48% en 92% op jaarbasis. De omzet uit zakelijke antivirusproducten groeide respectievelijk met 4% en 66%. Deze omzet bedroeg 80% van de nettoverkopen in het tweede kwartaal³.

De verwachtingen voor de geconsolideerde netto-omzet voor het derde kwartaal, dat eindigt in september, liggen tussen 9,8 miljard yen en 10,3 miljard yen, dat is tussen $83 miljoen en $88 miljoen. De winst zal naar verwachting tussen 2,25 miljard yen en 2,55 miljard yen liggen, dat is tussen $19 miljoen en $21 miljoen.

Hoogtepunten van het tweede kwartaal:

* Introductie van de Enterprise Protection Strategy, een wereldwijd initiatief voor de uitbreiding van de functionaliteit van de Trend Micro-oplossingen. De mogelijkheid voor het proactieve isoleren van virussen, wormen en bedreigingen is één van de eerste uitbreidingen binnen deze strategie.
* Introductie van Trend Micro PortalProtect for Microsoft SharePoint Portal Server en de nieuwste versie van OfficeScan Corporate Edition met Trojan Horse System Cleaner.
* Overeenkomsten met 11 nieuwe klanten uit de Fortune 500 en 13 nieuwe contracten met een waarde van meer dan $100.000 in Noord-Amerika. De consumentenverkoop in de VS groeide met 25% in vergelijking met het eerste kwartaal en met 50% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.
* Opening van nieuwe kantoren in Nederland en Dubai. Trend Micro heeft nu wereldwijd meer dan 1700 medewerkers, een groei van 23% in vergelijking met het tweede kwartaal van 2001.
* Snelle uitbreiding van de activiteiten in Latijns-Amerika mede door overeenkomsten met zeven distributeurs.
* TrendLabs, de wereldwijde 24x7 antivirusonderzoeks- en supportcentra van Trend Micro maakten bekend dat klanten in het tweede kwartaal 375 nieuwe virussen hebben gemeld. In het eerste kwartaal werden 313 nieuwe virussen gemeld, een stijging van 20%.
Over Trend Micro
Trend Micro is leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet content-beveiligingssoftware en -diensten. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, het Europese hoofdkantoor in Marlow, Engeland. De producten worden wereldwijd geleverd door Value-Added Resellers en service providers. Voor meer informatie en evaluatieversies: www.trendmicro.co.uk/

Deel: ' Trend Micro boekt recordresultaten in tweede kwartaal 2002 '
Lees ook