Ingezonden persbericht

Trend Micro introduceert InterScan VirusWall 3.6 CSP met ondersteuning voor NetScreen-100 en NetScreen-500

Utrecht, Nederland, 13 mei 2002 - Trend Micro (Nasdaq: TMIC; TSE: 4704), wereldwijd leverancier van netwerkantivirus- en internetbeveiligingsoplossingen, introduceert het InterScan VirusWall 3.6 Content Scanning Protocol (CSP) voor twee geïntegreerde beveiligingsoplossingen van NetScreen Technologies. InterScan VirusWall 3.6 CSP ondersteunt NetScreen-100 voor middelgrote en grote organisaties en NetScreen-500 voor grote organisaties en omgevingen van service providers met verregaande eisen op het gebied van bandbreedte of capaciteit. Het nieuwe product, verkrijgbaar vanaf eind mei 2002, biedt kosteneffectieve en eenvoudig te implementeren beveiligingsoplossingen voor bedrijven en service providers die gebruik maken van NetScreen-apparaten.

Volgens Computer Economics richtten virussen in 2001 wereldwijd voor $13,2 miljard schade aan. Gebruikers profiteren van een naadloze koppeling tussen de geïntegreerde beveiligingsoplossingen van NetScreen, die een firewall, traffic-beheer voor VPN en bescherming tegen Denial of Service-aanvallen (DoS) bieden, en de antivirus- en beschermingssoftware tegen schadelijke codes van Trend Micro. Gebruikers kunnen vanuit de NetScreen firewall-beleidsdatabase direct antivirus-policies instellen. Hierdoor kan de oplossing eenvoudig worden ingezet zonder de netwerktopografie te veranderen. Aanvallen en beveiligingsbedreigingen worden steeds complexer. Daardoor wordt het steeds belangrijker dat beveiligingsoplossingen naadloos samenwerken en snel de juiste bescherming bieden.

De beveiligingsapparaten van NetScreen worden geïnstalleerd aan de randen van en binnenin een bedrijfsnetwerk en ondersteunen de integratie van beveiligingsfuncties. Door een hoog prestatieniveau te combineren met een lage belasting, versterken NetScreen-apparaten real-time de werking van Intrusion Detection Systems (IDS) en antivirussystemen. Hiermee wordt een nieuw niveau in content-beveiliging gecreëerd. Het Content Scanning Protocol (CSP) van Trend Micro (CSP) maakt snelle communicatie en/of datatransport tussen de NetScreen-firewall en InterScan VirusWall mogelijk. Gebruikers kunnen met de InterScan VirusWall 3.6 CSP Edition en de geïntegreerde oplossing van NetScreen point-oplossingen combineren in een gemeenschappelijk beveiligingsraamwerk.

"De vraag naar geïntegreerde beveiligingsoplossingen groeit", zegt Chandra Tekwani, Directeur Business Development & Alliances Integration bij NetScreen Technologies. "Door samen te werken met Trend Micro kunnen we geïntegreerde oplossingen bieden waarin een toegevoegde waarde wordt geboden en onze klant centraal staat." InterScan VirusWall van Trend Micro biedt drie-in-één internetbescherming met een hoog prestatieniveau tegen virussen en schadelijke codes. De oplossing omvat:
- Real-time virusdetectie bij de gateway en controle van al het SMTP-, HTTP-, en FTP-internetverkeer;
- Blokkering van schadelijke mobiele code (Java en ActiveX) bij de gateway;
- Flexibele configuratie en beheer en configuratie op afstand via een webbrowser.
"NetScreen ondersteunt nu het Content Scanning Protocol van Trend Micro en biedt zo haar klanten een geïntegreerde oplossing", zegt Brian McElroy, Directeur Business Development van Trend Micro. "Bedrijven en service providers kunnen met deze oplossing volledig geïntegreerde antivirus-policies binnen de firewall bieden. Daarnaast kunnen Managed Service Providers beheerde beveiligingsoplossingen bieden aan hun klanten."

Volgens IDC Research is Trend Micro marktleider op het gebied van op server gebaseerde antivirusoplossingen. IDC heeft aangegeven dat de op server gebaseerde antivirusmarkt snel groeit, waardoor de antivirusmarkt voor desktops krimpt.

NetScreen Technologies

Deel: ' Trend Micro introduceert InterScan VirusWall 3.6 CSP met ondersteuni.. '
Lees ook