Trends in de isolatiemarkt


IJSSELSTEIN, 20160628 -- Er worden nog altijd volop huizen geïsoleerd in Nederland. In 2015 was er zelfs nog sprake van een flinke stijging van het aantal isolatieklussen dat werd uitgevoerd. Maar ook het isoleren zelf blijft in beweging. Zo zijn er veranderingen op te merken in de technieken die worden gebruikt om woningen te isoleren. Daarnaast worden ook de isolatiematerialen die worden gebruikt doorontwikkeld.

Nieuwe panelen voor dakisolatie
Zo is er op het gebied van dakisolatie een trend gaande waarbij de panelen die het dak isoleren worden voorzien van 5 onderdelen, waaronder folie, PIR en meerdere lagen bekleding. Hierdoor wordt het rendement van dakisolatie nog beter.

Het doorontwikkelen van de panelen is vermoedelijk te danken aan het gebruiksgemak van het isolatiemateriaal. Vaak kun je de panelen zelfs op maat bestellen, waardoor de isolatieklus zeer snel kan worden uitgevoerd. Bovendien is de techniek van dakisolatie tegenwoordig zo goed, dat het in sommige situaties mogelijk is om tot wel 30% warmteverlies via het dak te voorkomen.

Ook de garagedeur wordt geïsoleerd
Voorheen zorgde slecht geïsoleerde garagedeuren ervoor dat kou, tocht en in de zomer warmte eenvoudig je woning konden binnendringen. Gelukkig hebben de fabrikanten van garagedeuren niet stilgezeten en bieden ze nu ook deurpanelen aan die van isolerend materiaal zijn voorzien. Daarnaast zorgen rubberen strips ervoor dat de onderkant, bovenkant en de zijkanten van de deur ook goed afgesloten kan worden.

Toekomstperspectief
De ontwikkelingen op het gebied van het isoleren van huizen is niet zonder reden. Duurzaamheid is voor veel mensen namelijk een steeds belangrijker onderwerp. Ook wordt er tegenwoordig steeds meer naar het energielabel van een woning gekeken, voordat er tot aankoop wordt overgegaan.

Maar ook de vele documentaires op televisie en de campagnes van goede doelen over klimaatverandering zorgen ervoor dat we ons steeds bewuster worden van de impact die we op het milieu hebben. Hierdoor zal de vraag naar het isoleren van woningen waarschijnlijk voorlopig nog blijven groeien. Toch zal de markt op den duur verzadigd raken, doordat nieuwbouw huizen steeds beter geïsoleerd opgeleverd worden.


Deel: ' Trends in de isolatiemarkt '
Lees ook