Trends in de tuin 2009: Luieren, Loungen en Luxe in de buitenkamer


Tuinretail onderzoek 2008

OUDERKERK AAN DE AMSTEL, 20081124 -- De tuin anno 2009 heeft steeds meer weg van een comfortabele woonkamer waar ontspanning en luxe elkaar treffen. Oftewel: Komende trend wordt Luieren, Loungen en Luxe in de buitenkamer. Bovendien moet het makkelijker en mag het wat meer kosten. Zo blijkt uit de resultaten van de Tesselaar tuinretail Enqute onder de top 200 tuinretailers.

Het onderzoek geeft aan dat tuin, balkon of patio een harmonieuze "living" wordt om aan onze drukke levens te ontsnappen. De trend is dan ook dat deze plek weinig onderhoud behoeft zodat men meer tijd heeft voor rust en ontspanning. Veelvuldig worden er plekken gecreerd compleet voorzien van een chique buitenkeuken en loungebank om de zoektocht naar comfort en sereniteit kracht bij te zetten. Kleurrijke, bloeiende planten in potten of hippe hanging baskets, die weinig verzorging vereisen, vormen daarin het decor.

De Australische plantenveredelaar Anthony Tesselaar International weet deze trend te vertalen naar een viertal exotische eye-catchers. De flamboyante Begonia's Bonfire en Bellfire, en de tropische canna's Tropicanna en Tropicanna Gold. Stuk voor stuk speciaal geselecteerd om hun superieure eigenschappen, onderhoudsvriendelijkheid, felle kleuren en lange bloeiperiodes. En allen dus ideaal als trendy basis van een zomerse tuin waar men behoefte heeft aan een maximale kleurmassa met een minimum aan verzorging en onderhoud.

Over Anthony Tesselaar International

De Begonia's Bonfire en Bellfire, en de canna's Tropicanna en Tropicanna Gold zijn verkrijgbaar bij diverse tuincentra in Nederland.
Anthony Tesselaar International is een gevestigde internationale distributeur en verkoper van hoogwaardige planten die speciaal worden geselecteerd om zo tuinieren gemakkelijk te maken voor de consument.
Anthony Tesselaar en zijn vrouw Sheryl vestigden het bedrijf in 1994.
De Tesselaars, bezoeken regelmatig, samen met een team van experts, plantenkwekers over de hele wereld voor nieuwe, speciale planten, bijzonder om hun lange bloeiperiodes en onderhoudsvriendelijkheid.
Het bedrijf heeft een internationaal netwerk van kwekers en proeftuinen ontwikkeld en brengt haar plantenverzameling met succes op de markt in Australi, Japan, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Canada, Europa en de VS.
Anthony Tesselaar, een derde generatie plantenkweker, woont in Silvan, Victoria, Australi.


Deel: ' Trends in de tuin 2009 Luieren, Loungen en Luxe in de buitenkamer '
Lees ook