Trends zichtbaar op vernieuwend brei- en haakevenement


ZWOLLE, 20151014 -- Op 24 en 25 oktober 2015 vinden de “Brei- en Haakdagen” weer plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel in het teken staat van de trends rondom het breien en haken. Voor zowel de beginnende creatieveling als voor gevorderden en experts is er genoeg te doen. Er zijn o.a. 60 stands en gevarieerde en kwalitatieve workshops. Verder kan de bezoeker haar of zijn hart ophalen aan de vele garens en patronen en nieuwe producten die er te zien en te koop zijn.

De hoofdgast is de ontwerpster Nancy Marchant. Van oorsprong Amerikaanse en bekend als ontwerpster voor de Ariadne in de jaren zeventig en tachtig. Nancy is expert in de patentsteek. Dat deze steek een comeback maakt zal duidelijk zijn want haar boeken vinden moeiteloos de weg naar de breiende consument. Tijdens de Breidagen zal Nancy twee verschillende masterclasses geven. Normaal gesproken doceert zij uitsluitend in het buitenland maar de organisatie is verheugd te melden dat deze workshops nu ook in Nederland gegeven worden. Op vrijdagmiddag zal Nancy een lezing houden over de patentsteek.

Naast de masterclasses wordt op de beursvloer een ruimte ingericht waar kortere workshops gegeven worden. Daar kan men terecht voor specifieke technieken zoals werken met kleuren, afkanten, dubbel-breien en het fotograferen van je eigen werkstuk.
Een bijzonder onderdeel is de ‘Eerste Hulp bij Breien en Haken’ of de EHBBH. Daar zitten beide dagen altijd 2 of meer specialisten voor u klaar om alle vragen te beantwoorden. Of het nu gaat om bepaalde steken, opzetten of afkanten, het lezen van patronen, wat te doen met Engelstalige patronen of het krijgen van advies om 2 kleuren wol te combineren, alles kan! Via een speciale Facebookgroep kunt u zelfs het ‘probleem’ alvast aanmelden zodat de dokters zich optimaal kunnen voorbereiden.

Verder worden er interessante lezingen georganiseerd rondom breien, schapen, trends, vernieuwingen, garens en veel meer. Als bezoeker kunt u hierbij aanschuiven en deze lezingen zijn gratis toegankelijk. Curator textiele collectie van het Fries Museum, Gieneke Arnolli, zal een lezing over historisch breigoed geven. En Stella Ruhe, onderzoekster en schrijfster van de beide ‘Visserstruien’ boeken, vertelt over de oorsprong van de visserstruien. Verder kunt u deelnemen aan de garenproeverij of ‘yarntasting’ waar diverse garens uitgeprobeerd kunnen worden.

Dat haken hip is dat weet iedereen inmiddels wel. De combinatie van haken en bloggen wordt ook steeds populairder. Het wolmerk Scheepjeswol is onlangs een vernieuwende en moderne weg ingeslagen. Zij laat hun bloggers schrijven over de Scheepjesgarens en patronen, en presenteert nu ook op de Brei- en Haakdagen. Op beide dagen zitten de bekende bloggers op het bloggers-plein om kennis met u te maken. Zij zullen hun (haak)werk, patronen en creaties laten zien en u kunt een toertje mee haken!

Wanneer u genoeg heeft gehoord en geleerd dan kunt u terecht op de uitgebreide beursvloer waar zo’n 60 wolwinkels u de nieuwste garens, patronen, haaksels en breisels kunnen laten zien.

Uiteraard is het zeer uitgebreide programma op de website na te lezen.

Breidag en Haakdag

23 en 24 oktober 2015 in de IJsselhallen, Rieteweg 4 te Zwolle
Openingstijden: van 10.00 tot 17.00 uur
Entree: € 9,00 per dag of € 17,00 voor beide dagen
Parkeren is gratis
Website: www.breidag.nl
Breidag is tevens te volgen op Twitter en Facebook


Deel: ' Trends zichtbaar op vernieuwend brei- en haakevenement '
Lees ook