Triton Foundation benoemt Peter van Beveren tot conservator


DEN HAAG, 20080306 -- De Triton Foundation heeft Peter van Beveren benoemd tot conservator van de Triton Collectie. Vijftien jaar geleden begonnen als een besloten priv collectie is deze de afgelopen jaren uitgegroeid tot een verzameling van wereldformaat. En van de doelstellingen van de Triton Foundation is het toegankelijk maken van de kunstwerken voor een groter publiek. Daarom worden kunstwerken uit de verzameling door internationale kunstmusea als het Van Gogh Museum, het museum Thyssen-Bornemisza in Madrid en het Seoul Museum of Art regelmatig getoond in belangrijke overzichtstentoonstellingen.

De Triton Collectie omvat topstukken van de belangrijkste en meest invloedrijke kunstenaars uit de periode 1860 tot de jaren zeventig van de vorige eeuw. Tientallen kunstenaars als Van Gogh, Redon, Czanne, Monet, Bonnard, Vuillard, Modigliani, Van Dongen, Dufy, Braque, Picasso, Mondriaan, Picabia, Giacometti, Klein, Fontana, Manzoni, Uecker, De Kooning, Kelly, Stella en Freud zijn vertegenwoordigd met schilderijen, tekeningen en beelden.

Peter van Beveren (1952) maakt sinds het midden van de jaren zeventig tentoonstellingen en is bekend geworden door zijn uitgebreide kunst archief. Hij is sinds 12 jaar bedigd taxateur op het gebied van moderne en hedendaagse kunst en de laatste jaren actief als gastconservator in diverse Nederlandse musea, als adviseur en als specialistisch kunsthandelaar. Van Beveren zal deze functies ook verder blijven uitoefenen.

Selecties uit de Triton collectie worden sinds drie jaar gexposeerd in het naar de verzameling genoemde Triton Kabinet van het Gemeentemuseum in Den Haag. Tot 27 april wordt onder de titel "Ttes Fleuries" 19e- en 20e-eeuwse portretkunst uit de Triton collectie getoond. Vanaf 29 april tot 14 december zal de tentoonstelling "Les Nabis", schilders rond Gauguin, in het Triton Kabinet te zien zijn.


Deel: ' Triton Foundation benoemt Peter van Beveren tot conservator '
Lees ook