P E R S B E R I C H T

TRIUM TEAM LEXUS SCOORT BESTE SEIZOENSRESULTATEN

Zandvoort, 9 september 2001 - TRIUM Team Lexus heeft goed gepresteerd tijdens de tiende en elfde race van het Libertel-Vodafone DTCC. Paul van Splunteren werd vijfde en zesde, de beste seizoensprestaties tot nu toe van het dit seizoen debuterende team. Tim Coronel lag enkele ronden op kop, nadat hij van de laatste startplaats was vertrokken (!). Hij werd uiteindelijk zesde.

Tijdens de kwalificatietrainingen kenden de rijders van TRIUM Team Lexus weinig geluk. In de eerste training, bepalend voor de startopstelling van de eerste race op zondag, reed Tim Coronel de vijfde tijd. "Het ging goed, ik stond continu in de top vijf", vertelde hij na afloop. "In de slotfase haperde de motor van mijn Lexus IS200 Sport enigszins, ik besloot geen risico te nemen en parkeerde de auto meteen langs de kant van de baan."
Tim had daardoor geen kans om nogmaals te trachten zijn tijd te verbeteren. Paul van Splunteren kwalificeerde zich als elfde.

In de tweede tijdtraining moest Tim verstek laten gaan. Cavallino Engineering kon de auto van Tim niet tijdig repareren, zodat Coronel de tweede race vanaf de laatste startpositie moest beginnen. Paul van Splunteren reed wederom de elfde tijd. "In mijn eerste snelle ronde werd ik opgehouden door een achterligger, dat kostte mij veel tijd. Vervolgens liet ik andere banden monteren, helaas ging het toen regenen. Ik kon mijn tijd toen niet meer verbeteren", blikte Paul op zijn training terug.
De start van de eerste, acht ronden korte race vond plaats op een halfnatte baan. Enkele rijders startten op profielloze slicks, de overigen waaronder Paul van Splunteren en Tim Coronel kozen voor regenbanden. verklaarde hij zijn wat tegenvallende trainingsresultaat.
Paul van Splunteren begon de acht ronden durende race vanaf de dertiende startpositie. "Ik werd in de training in mijn snelle ronde flink opgehouden door een andere deelnemer, dat kostte mij enkele startplaatsen", vertelde hij.
In de race klom Tim Coronel op naar de uiteindelijke zevende plaats, de beste prestatie van TRIUM Team Lexus dit seizoen. "Aan het einde van de eerste ronde kwam ik in de GT-bocht bijna tot stilstand door het gedrang daar", blikte hij op de beginfase van de race terug. "Dat heeft mijn uiteindelijke resultaat natuurlijk geen goed gedaan."
Paul van Splunteren beëindigde de race als negende. In de eerste ronde viel hij terug naar de vijftiende plaats. Paul: "Ik was bij hetzelfde incident betrokken als Tim. Gelukkig kon ik vervolgens nog een paar plaatsen opklimmen."


Zoekwoorden:

Deel: ' Trium Team Lexus scoort beste seizoensresultaten '
Lees ook