ST. NATIONALE BOOMFEESTDAG


Troon van Koningin Beatrix gestolen.

Afgelopen weekend is een troon die speciaal gemaakt is voor Koningin Beatrix gestolen uit de Jaarbeurs te Utrecht. Dit gebeurde na afloop van de Nationale Onderwijs Tentoonstelling-2003, toen de stands van de exposanten werden afgebroken.

De Troon was ontworpen én gemaakt voor het bezoek van de Koningin aan de Millennium-Boomfeestdag, die gehouden werd in Vinex-locatie Leidsche Rijn te Utrecht op 22 maart 2000. Tijdens het officiële feest ter gelegenheid van die dag heeft onze vorstin vanuit deze zetel genoten van onder meer de Boomfeestmusical, die gedanst en gepresenteerd werd door en voor de Utrechtse kinderen.

Na de Boomfeestdag werd de zetel tentoongesteld in Fort Vechten van Staatsbosbeheer, waar hij bijzonder veel bezoekers trok. Ook op de beurs was hij een publiekstrekker voor de Stichting Nationale Boomfeestdag. Vele bezoekers wilden plaats nemen op de zetel, waarop onze Koningin enige tijd gezeten had en namen daar vaak foto's van.

Ondanks de beveiliging hebben onbekenden kans gezien om de stand van de Stichting Nationale Boomfeestdag te beroven van hun Koninklijk meubelstuk. Omdat de officiële Viering van de Nationale Boomfeestdag vaak door Koninklijk bezoek wordt bijgewoond, hoopte de Stichting de troon ook ooit te kunnen gebruiken voor Koningin Beatrix. troonopvolger. Deze zal hier echter geen gebruik meer van kunnen maken!

Voor meer informatie kunt u bellen met Peter Derksen, van de Stichting Nationale Boomfeestdag, telefoonnummer: 06 - 53 35 90 46

Er is tevens een foto van de troon beschikbaar.

De Boomfeestdag wordt mede mogelijk gemaakt door: Volvo Nederland Personenauto B.V., Remu-ecostroom, gebr. Van den Berk Boomkwekerijen en GoodWood Investments.

28 jan 03 07:00

Deel: ' Troon van Koningin Beatrix gestolen van Stichting Boomfeestdag '
Lees ook