Tropicanna & Tropicanna Gold, een trendy basis van een zomerse tuin


AMSTERDAM, 20070219 -- Liefhebbers van vrolijke zomerse tuinen kunnen dit jaar hun hart ophalen met de komst van de kleurrijke, exotische planten van Anthony Tesselaar International, de "Canna Tropicanna" en de "Canna Tropicanna Gold". De twee tropische planten zullen vanaf maart 2007 verkrijgbaar zijn bij de diverse tuincentra in ons land.

Tropicanna

De Canna Tropicanna, die ook bekend staat onder de botanische naam Canna indica `Phasion', is familie van de Canna `Wyoming' en is ontdekt in Zuid-Afrika door de kweker Keith Kirsten.

De Tropicanna is een tropische bladplant met fluorescerende oranje bloemen die wekenlang succesvol blijven staan. De adembenemende plant is groot en exotisch van uiterlijk en elk nieuw blad dat zich ontvouwt, heeft fel roze, helder gele en bordeauxrode strepen die vanuit een geelgroene, centrale bladnerf uitwaaien. Door de vele kleurschakeringen heeft elk blad een andere kleur en kleurintensiteit. Wanneer deze door de zon worden beschenen lijken ze dan ook als een regenboog te schitteren.

Tropicanna Gold

Tropicanna Gold is de nieuwste aanwinst van beide canna's. De "Gold" is familie van de oorspronkelijke Canna Tropicanna (var. `Phasion'), en ontdekt door Neil MacCormick van de `Seaview' kwekerij in Manurewa (Nieuw-Zeeland).

Tropicanna Gold onderscheidt zich door haar opvallende bladeren, die een aantrekkelijke combinatie van groene en gouden strepen vormen. De exotisch helder oranje/ geel gekleurde bloem, belooft eveneens vele opeenvolgende weken te bloeien. Deze schitterende kleureffecten zorgen er dan ook voor dat de plant niet alleen een perfecte aanvulling is op de oorspronkelijke Tropicanna, maar ook alleen zeker niet misstaat in huis en tuin.

De Tropicanna en Tropicanna Gold zijn ideaal voor zowel in de grond als in een pot en kunnen in volle zon of gedeeltelijke schaduw worden geplant. Ook binnen gedijen de planten erg goed en geven het hele jaar door kleur in huis.

Beide nieuwkomers werden speciaal geselecteerd door Anthony Tesselaar
International om haar superieure eigenschappen, onderhoudsvriendelijkheid, felle kleuren en lange bloeiperiode.

De Tropicanna en Tropicanna Gold beloven dit jaar menig tuin in zomerse sferen brengen!
Tropicanna is verkrijgbaar bij diverse tuincentra in Nederland.


Deel: ' Tropicanna & Tropicanna Gold, een trendy basis van een zomerse tuin '
Lees ook