Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 07-07-2003

Tros vermist looft beloning uit voor gouden tip vermiste germa

TROS VERMIST looft een beloning van 10.000 euro uit voor de 'gouden tip' die direct leidt naar de oplossing van de vermissing van Germa van den Boom. De beloning wordt vanaf woensdag 9 juli gedurende drie maanden beschikbaar gesteld. Voor dit tipgeld komen geen mensen in aanmerking die zelf betrokken zijn bij de oorzaak van de vermissing of bijgedragen hebben aan het leed van de achterblijvers.

Op zaterdagavond van 28 op 29 juli 1984 verdween de 19-jarige Germa van den Boom uit de ouderlijike woning in Werkendam. Germa was dat weekend voor het eerst alleen thuis en ze werd na een avond stappen in disco's te Gorinchem door een buurjongen thuis afgezet. Hij is de laatste die Germa levend heeft gezien en omdat het politie-onderzoek pas veel later op gang kwam, is kostbaar sporenmateriaal verloren gegaan. Op de keukenvloer zijn krassen en bloedsporen van Germa én andere personen gevonden die uitgewist waren. Een en ander duidt op een worsteling. Het DNA-materiaal is veilig gesteld, maar tot nu toe is de dader niet aangehouden en is niet overgegaan tot grootscheeps DNA-onderzoek. Evenmin is de man herkend van de foto die in Germa's persoonlijke spullen is gevonden. Omdat de zaak vorig jaar zou verjaren, heeft het Landelijk Team Kindermoord in 2002 een allerlaatste poging gedaan de zaak op te lossen. Maar de bejaarde ouders en broer en zus van Germa moeten in onzekerheid blijven over haar lot.

TROS VERMIST looft nu een beloning van 10.000 euro uit voor de 'gouden tip'. Driekus van den Boom, de vader van Germa: ,,ik ben blij dat Vermist een beloning uitlooft. In het verleden heeft justitie 10.000 gulden uitgeloofd, maar ik weet niet of dat inmiddels tot 10.000 euro is verhoogd . We bidden dat nu eindelijk iemand vertelt waar onze Germa is". Eerder stelde TROS VERMIST een beloning beschikbaar voor de opsporing van Marion & Romy van Buuren, Jolanda Meijer en Michelle Willard.

Voor foto's en meer informatie: www.vermist.nl

Deel: ' Tros vermist looft beloning uit voor gouden tip vermiste Germa '


Lees ook