Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 13-02-2003

Televisie
BEE GEES
Uitzending zondag 16 februari
Nederland 2 ­ 20.55 uur


TROS ZENDT CONCERT BEE GEES UIT

Op 12 januari jl. overleed totaal onverwacht Maurice Gibb. Eén van de drie leden van de Bee Gees. Barry en Rob Gibb, de twee overgebleven leden van de Bee Gees, hebben besloten om niet onder de oude naam door te gaan. Als eerbetoon aan deze wereldberoemde formatie zendt de TROS op zondag 16 februari a.s. een live-registratie uit van het concert 'One Night Only' dat ze vijf jaar geleden gaven in het MGM Grand Hotel in Las Vegas.

Het album 'One Night Only' bereikte in 2000 de eerste plaats in de Mega Album Top 100. De laatste keer dat de Bee Gees deze notering behaalden, was in 1979 met 'Spirits Having Flown'.

Al in 1967 kwam de debuutsingle 'Spicks and Specks' uit. Het toppunt van hun roem was in 1977 toen de Bee Gees een wereldwijd succes scoorden met hun discohit 'Stayin' Alive', de soundtrack voor de film Saturday Night Fever met John Travolta. Dankzij immense verkoopaantallen in de Verenigde Staten zijn de Bee Gees, na The Beatles, Elvis Presley, Michael Jackson en Paul McCartney, de best verkochte popact ooit. Bovendien zijn ze de enige groep die zes Amerikaanse nummer één-hits op rij scoorde. In Nederland haalden elf singles de top drie en hadden ze vijf nummer één-hits.

Deel: ' Tros zendt concert Bee Gees uit '
Lees ook