Schilderij geveild voor Pink Ribbon


ALMERE, 20111006 -- Op verzoek van het online magazine “Koffieleutjes” heeft de Almeerse kunstenares Trudie Canwood een schilderij gemaakt dat deze maand online geveild zal worden en waarvan de opbrengst naar Pink Ribbon gaat.

Deze maand, oktober, staat geheel in het teken van borstkanker. Doel is aandacht vragen voor borstkanker en natuurlijk zoveel mogelijk geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek, voorlichting en zorgprojecten in het kader van borstkanker.

Beeldend kunstenaar Trudie Canwood werd 10 jaar geleden op 40-jarige leeftijd zelf geconfronteerd met borstkanker. Na een borstamputatie, chemokuren en bestralingen is zij gaan schilderen; vrolijke, kleurrijke schilderijen met een Caribische uitstraling. Al snel werd haar werk zoveel verkocht, dat zij besloot haar baan in het bedrijfsleven op te geven om zich, naast haar gezin, helemaal aan het schilderen te kunnen wijden. Canwood exposeert regelmatig in binnen- en buitenland (o.a. New York, Caribisch gebied, Denemarken) en van haar werk worden inmiddels ook ansichtkaarten, mokken, placemats etc. verkocht. “Een paar keer per jaar doneer ik een schilderij of zeefdruk aan een goed doel” aldus Canwood. “En dit doel ligt mij vanzelfsprekend extra na aan het hart”.

De organisatie van deze veiling is in handen van het online magazine “Koffieleutjes” en via deze site kan ook geboden worden op het kunstwerk. De sluitingsdatum is 30 oktober. Kijk voor meer informatie op www.koffieleutjes.com.

Meer werk van Trudie Canwood is te zien op www.trudiecanwood.com

EINDE PERSBERICHT


Deel: ' Trudie Canwood veilt schilderij voor Pink Ribbon '


Lees ook