Aan de kunstredaktie, PERSBERICHT 1998/1999, nr. 087 Amsterdam, woensdag 20 januari 1999.

TRUDY LABIJ en PETER FABER in JA, JA DE LIEFDE Een nieuwe komedie van ALAN AYCKBOURN

Van donderdag 4 tot en met zaterdag 13 februari (beh ma) is de voorstelling Ja, Ja de Liefde van Alan Ayckbourn te zien in het Nieuwe de la Mar Theater. De voorstelling begint om 20.15 uur. Op zondag is er alleen een matineevoorstelling om 14.00 uur.

Mijn personages zijn meestal aardige mensen en ze bedoelen het goed. In mijn stukken laat ik zien hoe droevig het is dat mensen hun best doen om aardig te zijn en hoe dat dan soms niet lukt. Veel van de ergste dingen die er in een bestaan voorvallen, komen voort uit handelingen die goed bedoeld waren.
(Alan Ayckbourn)

Van alle hedendaagse Engelse schrijvers is Alan Ayckbourn de meest productieve en de meest gespeelde. Zijn stukken gaan vaak over de onvolmaaktheden van het bestaan. Things we do for love, Ayckbourns jongste komedie, werd nog vóór de première op West End in Londen door critici beschouwd als een van zijn beste stukken. In Ja, Ja, de Liefde de Nederlandse versie van Things we do for love, spelen Trudy Labij en Peter Faber voor het eerst in hun lange carrière samen in een toneelproductie. In deze buitengewoon geestige, maar ook heel ontroerende komedie, huurt de zonderlinge weduwnaar Gerard het souterrain bij Barbara die zelf de begane grond bewoont. Barbara's vroegere vriendin Sonja betrekt met haar kersverse echtgenoot de eerste verdieping. Hoewel de diverse personen in het begin weinig met elkaar te maken hebben, verandert dat naarmate er bepaalde gevoelens om de hoek komen kijken. Uit de pers: Het gat dat tussen liefde en plompe lust gaapt, is zeebreed, zoals Ayckbourn weer eens smartelijk aantoont in `Ja, Ja, de Liefde', z'n 52e komedie, en eentje uit de eredivisie (...) Een heerlijke Ayckbourn in een ideale bezetting (...)

met: Trudy Labij, Peter Faber, Jan van Eijndthoven e.a., vertaling: Renée Smulders,
regie: Berend Boudewijn

Kaarten voor deze voorstelling zijn verkrijgbaar aan de centrale dagkassa van Theater Bellevue en het Nieuwe de la Mar Theater, telefoon 020-5305302.

Voor meer informatie, foto's en eventuele interviews: THEATERCOMBINATIE BELLEVUE / NIEUWE DE LA MAR, afdeling publiciteit Ab Hooijer (020-5305308), Thecla Thielemans (020-5305309), telefax 020-5305303

Deel: ' Trudy Labij en Peter Faber in komedie 'Ja, ja de liefde' '
Lees ook