TruePosition kondigt belangrijk nieuw gewonnen proces tegen Andrew, LLC aan

en bekrachtigt TruePosition als leider in missiekritieke op plaatsbepaling gebaseerde veiligheids- en zekerheidsoplossingen

BERWYN, Pa.--(BUSINESS WIRE)-- 20100412 --

TruePosition, Inc., een toonaangevende leverancier van draadloze plaatsbepalingstechnologieën en oplossingen, en dochteronderneming van Liberty Media Corporation, heeft vandaag aangekondigd dat de rechtbank van de Amerikaanse Arrondissementsrechtbank het voorstel van TruePosition heeft aangenomen. Hierbij is het door Andrew, LLC, een afdeling van CommScope, Inc. aangespannen proces nietig verklaard.

Andrew, LLC beweerde een methode te hebben uitgevonden voor de plaatsbepaling van draadloze telefoons (genaamd “Multiple Range Estimation Location” of “MREL”) en legde aan de rechtbank de beslissing voor om te bepalen dat het bedrijf hiermee geen inbreuk deed op het octrooinummer 5.327.144 van TruePosition in de Verenigde Staten. Na de uitvindingsfase van het proces beëindigd te hebben, besliste TruePosition dat MREL niet als commercieel product bestond en dat Andrews in feite niet de bedoeling heeft dit aan te bieden of te verkopen. In deze lijn stelde TruePosition voor de zaak geen rechtsgeldigheid te laten verlenen. Op de avond van het geplande proces ging Andrew akkoord met het voorstel van TruePosition en dientengevolge verklaarde de rechtbank de zaak als ongeldig.

Het octrooi 144 van TruePosition heeft betrekking op het controlekanaal voor draadloze plaatsbepalingstechnologie genaamd Uplink Time Difference of Arrival (U-TDOA). TruePosition’s U-TDOA kan iedere mobiele telefoon in een omgeving met hoge precisie en betrouwbaarheid lokaliseren. In de Verenigde Staten maken top tier mobiele netwerkoperateurs hier gebruik van om bellers te plaatsen die 9-1-1 draaien. Het U-TDOA controlekanaal is heel belangrijk voor nationale veiligheidsoplossingen, vooral vanwege de groeiende noodzaak van zowel overheidsinstellingen als particuliere ondernemingen voor het lokaliseren van mobiele telefoons betreffende kwesties van grensveiligheid, kritieke infrastructuurbescherming en wetshandhaving.

“TruePosition bezit waardevol intellectueel eigendom, dat op unieke manier geschikt is voor missiekritieke veiligheids- en zekerheidstoepassingen,” merkte Frederic Beckley, Executive Vice President van bedrijfsontwikkeling en algemene raad van TruePosition op. “Dit gewonnen geschil van Andrew versterkt de positie van TruePosition nog meer als wereldwijd leider op dit gebied. Wij weten dat deze markt klaar staat voor een explosieve groei, en wij hebben heel veel intellectueel eigendom geïnvesteerd om hieraan tegemoet te komen,” voegde Beckley hieraan toe, “Wij zullen dit kapitaal blijven verdedigen en beschermen.”

Over TruePosition

TruePosition (www.trueposition.com) is een toonaangevende leider wereldwijd in plaatsbepaling en intelligentieoplossingen voor de bescherming van burgers en misdaadbestrijding, en redding van levens. De plaatsbepalingsoplossingen van TruePosition voldoen aan de missiekritieke vereisten van ondernemingen en overheidsinstanties. Deze oplossingen omvatten toekomstbestendige technologieën, vernieuwende toepassingen en allesomvattende netwerk- en systeemdiensten. TruePosition beschikt over meer octrooien, technische expertise en operatieve ervaring in draadloze plaatsbepaling dan welk ander bedrijf dan ook ter wereld. Iedere dag gebruiken meer dan 100 miljoen mensen de plaatsbepalingsdiensten die door de technologie van TruePosition ondersteund worden. TruePosition is eigendom van Liberty Media Corporation.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
TruePosition
Brian Varano
Marketing directeur
+ 1 610-680-2251
bvarano@trueposition.com

Deel: ' TruePosition wint proces tegen Andrew, LLC '
Lees ook