Ingezonden persbericht

PragoNet, een vooraanstaande alternatieve Tsjechische carrier, gunt ECT een belangrijk contract voor haar complete spraakinfrastructuur

Na een gedegen procedure, die inschrijvingen bevatte voor openbare centrales en serviceplatformen van vooraanstaande fabrikanten, selecteerde PragoNet, onderdeel van de Deutsche Telekom groep, de AutoCarrier* softswitching-technologie van European Computer Telecoms AG (ECT) als basis voor zowel haar publieke centrale interconnectie als voor intelligente meerwaardediensten.

Den Haag, 21 augustus 2001 - European Computer Telecoms AG, de in München gevestigde ontwikkelaar en fabrikant van de nieuwe generatie softswitching-technologie, zal PragoNet AutoCarrier softswitches gaan leveren, die tegelijkertijd als klasse 4 switch en als platform voor op maat gesneden meerwaardediensten gaan dienen. In de eerste fase van dit project, gepland om gereed te zijn in september 2001, zal de spraakportefeuille van PragoNet onder meer standaard telefoon service (POTS), normale telefoonaansluitingen, prepaid telefoonkaarten, gratis en betaalde servicenummers met netwerkgebaseerde callcenter functionaliteit en netwerkgebaseerde fax services bevatten.
ECT levert alle diensten met klantspecifieke webclients in het Tsjechisch, zodat PragoNet's zakelijke klanten zelf direct via het internet toegang krijgen tot hun diensten en deze zelf kunnen beheren. Eindgebruikers kunnen bovendien direct hun gesprekskosten en statistische gegevens over hun gebruik downloaden en er is een interface naar SAP voor de complete facturering. ECT, zal als leverancier van PragoNet, de complete switchingtechnologie leveren en tevens zorgen voor het projectmanagement dat PragoNet ondersteunt met onsite consultancy voor de productdefinitie en de ontwikkeling van het businessplan, inclusief de uitwerking van marketingstrategieën, klantentarieven, facturering en de optimalisatie van de return on investment (ROI).

De nieuwe generatie carriers verwacht nieuwe generatie technologie PragoNet is opgericht in 1996 door de stad Praag en heeft haar eigen moderne glasvezelnetwerk. Tot op heden heeft PragoNet data diensten geleverd zoals huurlijnen, virtuele verbindingen en IP Virtual Private Networks (VPN). Tot haar klanten behoren onder meer de stad Praag, overheidsinstellingen, onderzoeksbureau's en internet service providers. Vanwege het grote aantal zakelijke klanten wordt de Praagse markt gezien als hét centrale punt van de Tsjechische telecommarkt. Om hun dienstenaanbod te verrijken met spraakdiensten had PragoNet innovatieve openbare switching-apparatuur nodig tegen een reële prijs.
"We hebben een streng selectieproces doorlopen en switching-oplossingen van vooraanstaande internationale spelers onderzocht voordat we kozen voor de vooruitstrevende en zeer schaalbare technologie van ECT. Deze oplossing is niet alleen ontworpen voor optimale integratie in onze bijzonder moderne internet- en datainfrastructuur, maar met de AutoCarrier softswitches hebben we ook één enkel platform voor zowel de interconnectie met het openbare net als intelligente meerwaardediensten. Bovendien installeren en implementeren we de switches en diensten binnen zes weken. Wij zijn ervan overtuigd dat de strategische oplossing die we van ECT krijgen de basis zal vormen voor een langdurige samenwerking", zegt Michal Hátle, algemeen directeur van PragoNet.
"We zijn verheugd dat PragoNet heeft gekozen voor onze technologie om innovatieve spraakdiensten winstgevend en met aandacht voor de praktische details, die zo nodig zijn voor succes, te realiseren. Wij, bij ECT, zorgen ervoor dat PragoNet klaar is om zichzelf te onderscheiden van alle andere aanbieders door intelligente diensten te bieden die geen enkele andere carrier in de Tsjechische republiek kan bieden. Deze diensten maken het PragoNet mogelijk om zeer winstgevende zakelijke klanten aan te trekken en aan zich te binden en nieuwe omzetbronnen aan te boren die niet beschikbaar zijn voor andere carriers met legacy switches", zegt Dr. Johan Lönnberg, directeur van het ECT Sales en Service Centre in Wenen.

Tsjechische interconnectie-certificering geen probleem voor softswitch De Tsjechische republiek eist dat alle switches met interconnectie naar het openbare net beschikken over de officiële certificering volgens de wereldwijd geaccepteerde richtlijnen van de International Telecommunications Union (ITU). De AutoCarrier softswitch heeft de conformiteittesten, uitgevoerd door T-Nova Deutsche Telekom Innovationsgesellschaft mbH in juni 2000, reeds doorstaan en daarmee de basis gelegd voor certificering in alle andere Europese landen. Een belangrijke voorwaarde voor dit contract was desondanks de succesvolle afronding van de interconnectie-testen voor Tsjechië. Na slechts acht dagen testen door Testcom, de Tsjechische certificerings-autoriteit, slaagde ECT met vlag en wimpel.

Oost-Europese carriers voorbestemd voor ECT technologie In de laatste twee jaar hebben carriers in Duitsland, Engeland, Ierland, Frankrijk, België, Nederland, Spanje, Zwitserland, Italië en Oostenrijk gekozen voor de AutoCarrier voor hun switching en meerwaardediensten. Met PragoNet breidt ECT haar werkgebied uit naar de Oost-Europese telecommarkten, die momenteel gedereguleerd worden. Voor veel vooraanstaande carriers, zoals Deutsche Telekom AG, is de uitbreiding in de recent geliberaliseerde markten van Oost-Europa van strategisch belang, waarbij velen zich de toegang verschaffen door aanschaf van de meerderheid van de aandelen van lokale carriers, zoals PragoNet. In deze jonge markten bestaat een bijzonder grote vraag naar ECT's infrastructuurtechnologie en meerwaardediensten omdat ze innovatief, onderhoudsarm en een korte levertijd hebben. Vanwege het feit dat de AutoCarrier als klasse 4 switch en tegelijkertijd als platform voor meerwaardediensten kan worden ingezet, voorkomen carriers de hoge kosten en lange implementatietijden voor de intelligente netwerk- (IN-) technologie die gebruikt wordt in conventionele meerwaardediensten netwerken. ECT richt zich direct op Oost-Europa en heeft haar Sales en Service Centre in Wenen tot gateway naar deze dynamische nieuwe markten gemaakt. Zoals Dr. Lönnberg het samenvat: "ECT heeft de ideale technologie voor markten die momenteel worden geliberaliseerd. Onze 'betaal terwijl je groeit' werkwijze maakt het makkelijk voor nieuwe carriers om intelligente spraakdiensten te leveren zonder heel hoge investeringen - en het onderstreept de toewijding van ECT aan het succes van onze klanten. Terwijl we dit belangrijke project in Tsjechië afrondden, waren we al bezig om onze entree in de Poolse en Hongaarse telecommarkten voor te bereiden. Hier zullen we binnenkort interconnectie-testen gaan afronden en alternatieve carriers uitrusten met onze technologie."

Over European Computer Telecoms AG

European Computer Telecoms AG is in 1998 opgericht in München, Duitsland, niet lang nadat de Duitse telecommunicatiemarkt werd geliberaliseerd. Het bedrijf ontwikkelt en produceert next-generation public switching solutions op basis van open-standaard, internet-compatible software en computertechnologieën. Naast het feit dat ECT intelligente switching en service platforms aanbiedt, helpt het bedrijf haar klanten ook bij het betreden van nieuwe markten. De diensten die het bedrijf aanbiedt variëren van het creëren van nieuwe bronnen van inkomsten en het optimaliseren van het gebruik van bestaande telecommunicatie-infrastructuren tot de snelle introductie van nieuwe services.

Het klantenbestand van ECT omvat onder andere operators van grote openbare netwerken en opkomende nieuwe carriers. De AutoCarrier*, een switching-systeem dat is ontwikkeld en wordt verkocht door ECT, is de allereerste softswitch die gebruik maakt van één en hetzelfde hardware-platform om een verbinding tot stand te brengen met de openbare telefoonnetwerken en om intelligente value-added services te implementeren. Met haar platform voor intelligente netwerken, INtellECT*, realiseert ECT bovendien intelligente value-added services op basis van een intelligent netwerk met INAP CS1 en CS2. Netwerk operators, telefoonmaatschappijen en internet service providers kunnen gebruik maken van service-applicaties om direct te reageren op veranderingen in de vraag in hun markten. Ze kunnen volledig nieuwe services ontwikkelen en zo een voortrekkersrol vervullen in hun specifieke sector. Er kan een grote verscheidenheid aan technologieën - zoals prepaid of postpaid facturering, data warehousing, geavanceerde routing, interactieve voice response (IVR), web-gebaseerd beheer, automatische distributie van gesprekken via het netwerk, unified messaging, digitale opname, tekst-naar-spraak en spraakherkenning - worden geïmplementeerd als nieuwe, intelligente services zonder dat hiervoor veel tijd of geld moet worden geïnvesteerd. ECT is voortdurend bezig met de ontwikkeling en integratie van nieuwe service-applicaties, die allemaal rechtstreeks kunnen worden geïmplementeerd op ECT softswitches zonder dat daarvoor extra hardware nodig is. Bovendien kan gebruik worden gemaakt van het internet om alle services direct beschikbaar te stellen voor resellers en de eindklant.

Surf voor meer informatie naar de website van ECT op www.ect-telecoms.com.

Voor meer persinformatie:
Text 100 BV
Dennis Doodeman
Tel: 020 530 43 45
E-mail: dennisd@text100.nl

Deel: ' Tsjechisch PragoNet in zee met Duits ECT '
Lees ook