TSS

TSS implementeert nieuw @lpha teletext-systeem bij RTV Noord

Gouda, 17 juli 2001: Het innovatieve Goudse ICT-bedrijf TSS levert deze zomer een nieuw teletext-systeem aan de regionale omroep RTV Noord. Het @lpha teletext-systeem wordt geïmplementeerd op de locatie in Groningen.

Het @lpha teletext systeem kenmerkt zich door het gebruik van object-technologie bij de opmaak van een teletext-pagina. Deze werkwijze maakt het onder meer mogelijk om koppelingen te realiseren met internet, tekst-TV en mobiele diensten. Met het @lpha teletext-systeem kunnen geautoriseerde leveranciers van informatie of de eigen redacteuren van een omroep via internet teletext aanmaken of aanpassen. Het @lpha teletext-systeem is ook te koppelen aan WAP-telefoons, waardoor gebruikers van dergelijke apparatuur ook mobiel teletext kunnen opvragen.

Het @lpha teletext-systeem biedt standaard een groot aantal belangrijke faciliteiten, waaronder het importeren van bitmaps, automatisch genereren van subpagina nummers en automatisch wisselen van een pagina. Daarnaast biedt TSS een aantal extra opties. Zo zal TV Noord gebruik gaan maken van de uitgebreide e-mail input-optie. Via deze interface kunnen adverteerders of andere aanbieders van informatie via standaard e-mailsoftware hun content op een teletext-pagina plaatsen. Aan de gebruikerskant is hiervoor dus geen extra software nodig.

Over TSS
TSS is een snelgroeiend, internationaal opererend ICT-bedrijf. TSS ontwikkelt en verkoopt in Europa multimedia-systemen voor het Internet, maar kiest als basis daarvoor de mobiele telecommunicatie- en broadcastnetwerken. Tot de technologieën die TSS ontwikkelde behoren TV Mail, Internet TV en MobileTextChat. Organisaties als HMG, SBS, Casema, D-Reizen, BskyB, RTL en regionale omroepen maken van de technologie van TSS gebruik.

Over RTV Noord
RTV Noord, de publieke regionale omroep van de provincie Groningen, is het best beluisterde en bekeken regionaal radio- en tv station dat dagelijks nieuws, sport en culturele programmas uitzendt. Het station beschikt over een aantal radio- en tv studios, heeft een eigen afdeling tekst tv, teletext en een internetsite; www.rtvnoord.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met :

TSS
De heer Ed van Minnen
Hanzeweg 14 2803 MC Gouda
Postbus 856 2800 AW
Gouda
Tel: (0031) 182-531646
Fax: (0031)
182-535393
E-mail: tss@tss.nl
Website: www.tss.nl

RTV
Noord
De heer Roel Dijkhuis
(directeur/hoofdredacteur)

Martinikerkhof 23 9712 JH Groningen
Tel: (0031) 050-3199999
Fax: (0031)

050-3185147
E-mail:
directie@rtvnoord.nl
Website:
www.rtvnoord.nl

17 jul 01 12:48

Deel: ' TSS implementeert nieuw @lpha teletext-systeem bij RTV Noord '
Lees ook