Ingezonden persbericht


TT Circuit Assen, 17 juli 2002TT CIRCUIT ASSEN NEEMT MAATREGELEN TEGEN PUBLIEKS-INVASIE OP DE BAAN

Het TT Circuit Assen, organisator van de Dutch TT reageert uiterst bezorgd over de gang van zaken tijdens het bestormen van de baan door een deel van het publiek, na afloop van de onlangs verreden 72e Gauloises Dutch TT.

Ondanks de uiterst spannende races, de unieke sfeer en zeer duidelijke regelgeving, zorgvuldige voorbereidingen en maatregelen, heeft een klein gedeelte van het TT-publiek zich na afloop van de MotoGP-race ronduit misdragen.

De MotoGP-coureurs werden in hun uitloopronde belaagd door een gedeelte van het publiek, waardoor de normaal gesproken zo fraaie uitloopronde vroegtijdig moest worden afgebroken. Door dit ronduit niet te tolereren gedrag van diverse racehooligans, zijn de TT-bezoekers verstoken gebleven van de zwaaiende coureurs en hun wheelies en burn-outs in hun uitloopronde.

Eerder dit seizoen deden dergelijke taferelen zich reeds voor tijdens de GP s van Jerez (SPA) en Mugello (ITA). Dit resulteerde in het feit dat de Grand Prix van Donington Park (ENG) afgelopen weekeinde al helemaal geen uitloopronde meer kende voor de MotoGP-klasse, die direct na de finish werden opgevangen bij de eerste bocht en zwaar bewaakt rechtsomkeert naar de pitboxen werden teruggeleid. Zonder toetje voor de fans.

Naast diverse ingezonden brieven in de media ontving het TT Circuit Assen ook tal van reacties van publiekszijde, die allen hun afschuw uitspraken over de misdragingen van die kleine groep, die het voor een grote schare goedwillende race-fans verzieken.

Excessen die de TT-organisatie heeft doen besluiten om al bestaande regelgeving vanaf nu strikt te gaan volgen en verdere maatregelen te gaan uitwerken voor de toekomst om dit soort problemen te voorkomen.

Zo staat er al sinds een aantal jaren op alle toegangskaarten te lezen: Uit het oogpunt van veiligheid en sportiviteit heeft de organisatie besloten dat het niet is toegestaan het TT Circuit Assen te betreden met alcoholische dranken, glaswerk, plastic flessen, blik, bouw- of andere vergelijkbare materialen.

Voor de komende WK Superbike-races (6-8 september) zal deze bestaande regel uiterst strikt worden nageleefd. Mede omdat dienstdoende marshalls en EHBO-ers langs de baan meerdere keren bekogeld werden met blikjes en flessen en deze zelfs op de baan werden gegooid, dus meenemen van drank, glas, blik, plastic, koelboxen etc is uit den boze!

Tijdens het WK Superbike en ook bij de komende edities van de Dutch TT zullen passende maatregelen worden getroffen om dit bij de ingang van de baan te controleren. De tijd van gedogen is voorbij!

De TT-organisatie werkt met diverse partijen, waaronder Dorna, de coureurs en collega GP-organisatoren aan het invoeren van nog andere passende maatregelen, die er voor moeten zorgen dat de sfeer en gezelligheid langs de baan voor de echte race-fans weer terugkomt.


---

Niet voor publicatie:

Voor meer info:

TT Circuit Assen

Wim Huiskes (Directeur)

Tel. (0592) 380 380

Mobiel 06 - 51 40 76 30

Deel: ' Tt circuit assen neemt maatregelen tegen publieks-invasie op de baan '
Lees ook