Ingezonden persbericht


'TT 2012 aanstaande': Het aftellen is begonnen...….

Met nog een paar dagen te gaan tot de 82e Dutch TT is de TT-koorts in The Cathedral of Speed en in Assen tot ongekende hoogte gestegen. Vanaf het afgelopen weekeinde is naast een groot aantal medewerkers van het TT Circuit Assen een legertje mensen van de Spaanse organisatie (Dorna) op het circuit actief. Gezamenlijk worden de puntjes op de i gezet om het grootste eendaagse sportevenement van Nederland gestalte te geven.

Vanaf maandag is door Dorna groen licht gegeven aan de diverse teams om hun plek op de paddock in te nemen. Met messcherpe precisie zijn de plekken uitgezet. In minder dan een paar uur is de daarvoor nog vrijwel lege paddock voorzien van uitbundig uitgestalde tijdelijke onderkomens van de raceteams. Onder meer dit beeld geeft uiting aan het zogenoemde TT-gevoel. Daarvoor nog zijn mensen van het circuit en ingehuurde bedrijven druk in de weer geweest om er voor te zorgen dat alles in, op en om het circuit er picobello uitziet.

Racespektakel
Dagenlang is gewerkt aan de opbouw van de tribunes en tenten. Kilometers kabels zijn de afgelopen dagen uitgelegd om de diverse sectoren van stroom- en telecommunicatie te voorzien. Per slot van rekening moet de hele wereld mee kunnen genieten van het racespektakel dat zich op 30 juni op de Drentse hei ontvouwt. Meer dan honderd coureurs strijden die dag voor het hoogste plekje op het podium.. Dit levert zinderende spanning en sensatie op. Om ervoor te zorgen dat de vele tienduizenden motorsportliefhebbers geen moment van het racespektakel met heroïsche strijdtonelen hoeven te missen, worden twaalf immense vidiwalls langs het circuit geplaatst. Vooral nu de Nederlandse vertegenwoordigers in de verschillende klassen het goed doen in de opmaat naar de Dutch TT 2012 in Assen.

TT-Festival
Van 27 tot en met 30 juni staat het centrum van de Drentse hoofdstad volledig op zijn kop tijdens het traditionele TT Festival. Vier dagen lang is er feest met kermis, muziek, zijn er motoren, stuntshows en races op het circuit. Vrijdag voorafgaande aan de Dutch TT zijn de Tumbler en de Bat-Pod, voertuigen uit de film The Dark Knight Rises met Batman, op het circuit te zien. De Tumbler warmt die kwalificatiedag het publiek op met een demoronde. Elk jaar begroet de stad Assen vele tienduizenden motorsportliefhebbers. Een groot aantal van hen komt van ver en moet onderdak hebben. Daarvoor wordt of gekozen voor een hotel of appartement of een reguliere camping in de nabijheid van Assen. Echter, een groot deel zoekt een plek op één van de vele TT-campings nabij het circuit om maar zoveel mogelijk van het TT-sfeertje mee te pikken. Inmiddels zijn de eerste 'gasten' op de TT-campings neergestreken en trotseren ze de weergoden in afwachting tot de races. Bij Hotel de Jonge in de binnenstad is eveneens goed te zien dat het motorfeest, de TT, over enkele dagen wordt gehouden. Met een eerbetoon aan de vorig jaar overleden Italiaanse coureur Simoncelli is een immens spandoek op de gevel van café The Beefeater te zien. Grote witte TT-zuilen in de stad vestigen nog eens extra de aandacht op het naderende motorsportfeest. Uitbaters zijn druk doende met het inslagen van alle benodigde versnaperingen. Duizenden liters geestrijk gerstenat zullen de komende dagen door de dorstige kelen van onder andere het motorminnend volkje glijden. Het aftellen is begonnen...

Spectaculaire wedstrijden
De Iveco TT Assen 2012 is meer dan Moto2, Moto3 en de MotoGp. Natuurlijk rijden ook de Red Bull Rookies hun altijd spectaculaire wedstrijden en is de Dutch Supersport aan het programma toegevoegd. Het publiek in Assen krijgt een vol en aantrekkelijk wedstrijdprogramma voorgeschoteld, met ook veel ander vertier op en rond het circuit. Sinds 1925 al wordt in Assen op het hoogst mondiale niveau gereden. Alle kampioenen reden en wonnen op de Drentse hei. De TT meemaken is meer dan een motorrace bezoeken; de TT beleef je!

Deel: ' TT-Festival in Assen '


Lees ook