P E R S B E R I C H T

Nieuwe combinatie overweegt beursgang

TTP GROEP VERSTERKT KENNISAANBOD DOOR OVERNAME PSS

Amsterdam, 10 februari 1999 - TTP Groep, actief in detachering, projectmanagement, werving & selectie en opleiding van IT-specialisten, kondigt de overname aan van PSS (Personeels Starter Service). PSS leidt HBO'ers en academici op voor een carriŠre in de automatisering, heeft 200 medewerkers en een omzet van ruim ² 10 mln. De overname betekent voor TTP Groep een versterking van haar aanbod aan automatiseringspersoneel en een uitbreiding van het opleidingsaanbod. De overname past in de groeistrategie van TTP. Om verdere groei te verwezenlijken overweegt TTP Groep een beursgang in de loop van 1999.

De onderneming die nu ontstaat heeft een landelijk netwerk van 7 regiokantoren, meer dan 400 medewerkers en een omzet van ruim ² 32 mln. Door de acquisitie verwerft TTP Groep indirect een belang van 50% in Orion Opleidingen, dat een omzet heeft van ² 4,5 mln.

De overname van PSS is een gevolg van de strategie van TTP Groep die gericht is op groei en optimalisering van het dienstenpakket. Door de overname van PSS versterkt TTP haar arsenaal aan specialisten, vooral met hoger opgeleiden. Bovendien wordt het eigen opleidingsaanbod uitgebreid met individueel gerichte maatwerkopleidingen voor de eigen IT-ers en voor opdrachtgevers. "PSS past perfect bij de activiteiten van TTP", zegt Laurens Balm, oprichter en algemeen directeur van TTP Groep. "PSS biedt onze klanten toegevoegde waarde in de vorm van IT-trainees op HBO en universitair niveau. Daarnaast zorgt het samengaan voor een breder dienstenaanbod en kostenvoordelen op het gebied van opleidingen."

PSS hanteert een bijzondere formule. Voor haar klanten voert PSS werving, selectie en opleiding uit van kandidaten voor specialistische IT-functies. Na een vaste periode wordt detachering van de kandidaat bij de opdrachtgever omgezet in een vast dienstverband. Alle PSS-activiteiten zullen als zelfstandige divisie onder TTP Groep verder gaan. Beide partijen streven naar effectuering van de overname voor eind maart 1999.

TTP Groep, opgericht in 1987, heeft het voornemen in de loop van 1999 notering aan te vragen op de Amsterdamse effectenbeurs, teneinde de groeistrategie te financieren. De beursintroductie zal dan ook gepaard gaan met een aandelenemissie. Naast het aantrekken van nieuw kapitaal voor de gewenste groei van de Groep is verhoging van de naambekendheid, vooral op de arbeidsmarkt, een bijkomende reden voor de beursgang. Hiermee wil TTP Groep zich nog duidelijker profileren als een aantrekkelijke werkgever voor zowel startende als ervaren IT-specialisten.

Deel: ' TTP Groep versterkt kennisaanbod door overname PSS '
Lees ook