Gemeente Hoogeveen


7 januari 2000

Tuinen Ton ter Linden geen werkgelegenheidsproject

Het is de gemeente Hoogeveen en de Stichting RAAT (organisatie voor arbeidsintegratie voor gemeenten De Wolden, Meppel en Westerveld) niet gelukt om De Tuinen van Ton ter Linden in Ruinen aan te kopen. Het voornemen van beide om de tuinen te gebruiken als scholings- en ervaringsplaats voor langdurig werklozen is daardoor van de baan. Reden hiervoor is dat Ter Linden meer vraagt dan Hoogeveen en RAAT kunnen betalen. Dit ondanks toezeggingen van subsidies via Europese gelden, het ISP en een bijdrage van de provincie Drenthe.

Voor de zomer van 1999 besloot Ton ter Linden zijn tuinen in de verkoop te doen. De gemeente Hoogeveen en RAAT wilden een poging doen om het complex over te nemen. Het idee was om tien medewerkers via de WIW-regeling aan de slag te krijgen en ook nog eens tien langdurig werklozen met behoud van uitkering.

Het plan was om de twintig mensen aan het werk te zetten in het onderhoud van de tuinen, in de theeschenkerij en bij de receptie, waar men ook artikelen verkoopt. De medewerkers konden dan ook rondleidingen verzorgen en meewerken aan het organiseren van themamarkten. Het was daarbij mogelijk om de boerderij in te richten als atelierruimte voor maximaal vier kunstenaars. Hiermee zou de gemeente tevens een doelstelling in het kader van de Wet Inkomsten Kunstenaars realiseren.

Hoogeveen en RAAT betreuren het dat het werkgelegenheidsproject niet door kan gaan.

© Copyright Gemeente Hoogeveen

Deel: ' Tuinen Ter Linden geen werkgelegenheidsproject Hoogeveen '
Lees ook