PERSBERICHT

TUINIDEE "99 PAKT UIT MET MOORSE TUINEN, VERBORGEN TUINEN EN TRENDY TUINENDORP

's-Hertogenbosch - TuinIdee "99 staat dit jaar meer dan ooit ten dienste van de bezoeker van het grootste tuinevenement in ons land. Tuinliefhebbers hebben steeds meer behoefte aan deskundige informatie, praktische ideeën en advies op maat. In de ruim 80 voorbeeldtuinen kunnen de opgedane tuinideeën direct vertaald worden naar de eigen droomtuin. TuinIdee "99 wordt gehouden van 25 t/m 28 februari 1999 in de Brabanthallen te "s-Hertogenbosch. Een bezoek aan de beurs is een verfrissende start van het nieuwe tuinseizoen boordevol tuin- ideeën. De toppers dit jaar:

Het Technoplein

Voor het eerst dit jaar kan elke bezoeker aan de hand van de gegevens die men meebrengt zijn eigen tuin digitaal op schaal laten uittekenen. Op TuinIdee zoekt men de favoriete tuin uit die met behulp van de computer op tekening in de eigen voor- of achtertuin wordt ingepast. Elke bezoeker kan zo een tuinontwerp meenemen inclusief een volledige beschrijving.

Het trendy Tuinendorp

In één van de hallen worden in een decor van verschillende typen huizen, de kleinste, mooiste, maar ook de meest trendy voor- en achtertuinen en balkons getoond. Klassieke stijlen zoals de Koloniale stijl, de Cottage stijl, de Shaker stijl en andere stijlen zijn de inspiratiebron voor een aantal bijzondere tuinen.

Het Spaans paviljoen

Spanje staat in 1999 centraal. En dat is niet zomaar, want de Europese tuinhistorie is in Spanje begonnen. Om tuinen in de Moorse traditie te kunnen bewonderen kan de tuinliefhebber ook naar TuinIdee "99, want daar worden een aantal prachtige binnentuinen gerealiseerd. Ook kan men genieten van flamenco dans, tapas en typisch Spaanse drankjes.

De Verborgen Tuinen en Juwelen van Tuinen

Wonen en tuinieren hebben steeds meer met elkaar gemeen. Vanuit die filosofie is er aandacht voor de nieuwste tuintrends zoals de Cabannestijl en de Corsicaanse stijl. Maar ook alternatieve tuinen komen aan bod zoals de tuin in Zenstijl, de natuurlijke tuin en de nieuwste tuintrend: de gezonde tuin. En als men wil weten hoe onze tuinen er in het volgende millennium uit gaan zien dan moet u zeker een bezoek brengen aan de Verborgen tuinen waar een tip van de sluier wordt opgelicht.

Kleur en licht zijn bepalend voor de sfeer van de Tuinjuwelen. Bijzonder van architectuur, buitenge- woon van sfeer, sprankelend en wisselend met hele duidelijke verwijzingen naar de sieraden.

Activiteiten & Exposities waaronder:


* Finale nationaal kampioenschap tuinaanleg: op donderdag 25 febr. wordt bekend gemaakt welk

team namens Nederland deel gaat nemen aan de Internationale Beroepenolympiade in Montréal.

U kunt de winnende tuin natuurlijk ook tijdens de overige beursdagen bewonderen.

left,left


* Paviljoen "Exclusief tuinieren": hierin zijn exposanten met de meest bijzondere decoraties, potterie,

tuinmeubelen, kunst en tuinontwerpen bijeengebracht.


* Hoveniersspreekuur en bibliotheek.


* Wervelend lezingenprogramma verzorgd door tal van bekende groenspecialisten.


* Meer dan 250 standhouders met de nieuwste tuinproducten.

TuinIdee '99 is donderdag 25 februari en vrijdag 26 februari geopend van
10.00 tot 22.00 uur. Zaterdag 27 en zondag 28 februari is de beurs te bezoeken van 10.00 tot 18.00 uur. De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt ƒ 17,50, kinderen van 4 tot 12 jaar betalen ƒ 10,00. Goed idee met de trein naar TuinIdee. Rail Idee: het handige én voordelige toegangskaartje.

Te koop bij een NS-loket. Meer info www.brabanthallen.nl

Deel: ' Tuinidee '99 pakt uit met trendy tuinendorp '
Lees ook