Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport


Tulpen voor vrijwilligers New York

Woensdag 3 oktober hebben staatssecretaris Vliegenthart en burgemeester Deetman van Den Haag samen met vier jonge vrijwilligers tulpenbollen geplant bij de Amerikaanse ambassade in Den Haag voor de vrijwilligers in New York. Veel vrijwilligers hebben geholpen bij reddingswerkzaamheden en het opvangen van slachtoffers van de ramp op 11 september 2001.

Hierbij waren ook aanwezig de heer H. Bosch, namens het Nationaal Comité IJV 2001 en mevrouw A. Peavy, namens de ambassade van de VS. Vijftien jongeren van verschillende Haagse vrijwilligersorganisaties doen mee aan de plantacties. Het zijn jongeren van de volgende organisaties: Pakistaans Studenten Netwerk, Visie (Marokkaanse jongerenorganisatie), ASAN (Hindoestaanse organisatie), Eurasia (Turkse organisatie) en de Haagse Jongerenraad.

Ook op andere plekken in Nederland (Amsterdam: Museumplein, Bijlmervliegrampmonument, Artis en Molen van Sloten) worden vandaag tulpenbollen geplant. Het evenement is georganiseerd in het kader van het Internationale Jaar van Vrijwilligers 2001, onder auspiciën van het Nationaal Comité IJV 2001. Het hele jaar wordt wereldwijd aandacht gegeven aan het werk van de vele vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties.

Internetsite Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk 1. Internetsite Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk Externe link, 3-10-2001

Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) is dé ondernemende vereniging van en voor vrijwilligersorganisaties, gericht op het stimuleren en versterken van het vrijwilligerswerk in de samenleving. NOV is de landelijke koepelorganisatie voor ruim 300 lidorganisaties. Samen vertegenwoordigen deze organisaties twee van de drie miljoen actieve vrijwilligers die Nederland rijk is. NOV is voor hen het aanspreekpunt op tal van gebieden.

Vrijwilligers 2. Vrijwilligers
Gidspagina, 5-6-2001

Deel: ' Tulpen voor vrijwilligers New York '
Lees ook