Ingezonden persbericht

Tumbleweed business update september 2001

Amersfoort - 9 oktober 2001 - Tumbleweed Communications (NASDAQ: TMWD), de toonaangevende leverancier van secure content management oplossingen, presenteert vandaag de laatste ontwikkelingen op het gebied van technologie en producten.


* InfoSecurity - Nederlands grootste beveiligingsbeurs op 18 en 19 oktober

* Deloitte & Touche zien in Tumbleweed één van Silicon Valley's snelst groeiende technologie bedrijven

* Tumbleweed komt met vernieuwde databescherming; Secure Guardian
* Tumbleweed vergroot aandeel in marktsegment secure content management

* National Society for the Prevention of Cruelty to Children beveiligt privacy gevoelige gegevens met Tumbleweed

Tumbleweed prominent aanwezig op InfoSecurity-beurs

Met onder meer de financiële wereld en overheid als belangrijke doelgroepen, levert Tumbleweed Communications producten en diensten voor secure content management, waaronder de beveiliging en de bewaking van de authenticiteit van e-mailverkeer.
"Onze producten en diensten maken het voor bedrijven en organisaties mogelijk om het internet te gebruiken als kanaal voor professionele uitwisseling van berichten op een veilige en traceerbare manier", vertelt Arien Klomp, country manager Benelux bij Tumbleweed. "Voor die beveiliging hanteren we onder meer een methode voor server-naar-server encryptie, waarbij geen desktop certificaten nodig zijn. Een essentieel kenmerk van onze aanpak is dat wat wij leveren een uitbreiding is op de infrastructuur die de klant al heeft staan, en geen vervanging. De onderdelen waaruit ons framework bestaat, zijn ook los van elkaar toepasbaar. Een klein of middelgroot bedrijf kan er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen web-filter of mail-filter aan te schaffen, terwijl een financiële instelling of nutsbedrijf kan kiezen voor de implementatie van het totale secure content management-concept dat wij bieden. Sinds 1 oktober hanteren we voor dat totaalconcept de naam Secure Guardian. De beurs InfoSecurity is voor ons een uitstekende gelegenheid om daar bredere bekendheid aan te geven."

Deloitte & Touche hebben Tumbleweed Communications benoemd tot één van Silicon Valley's snelst groeiende technologie bedrijven

Tumbleweed Communications is door de Deloitte & Touche gepositioneerd op de 25ste plaats van de prestigieuze '2001 Technology Fast 50', dat een overzicht geeft van de 50 snelst groeiende technologie bedrijven in de Silicon Valley. De lijst wordt samengesteld op basis van het groeipercentage over de laatste 5 jaar (1996-2000).
"Wij zijn zeer gelukkig met de waardering van Deloitte & Touche. We zijn trots op het feit dat wij een plaats hebben in de '2001 Technology Fast 50'", vertelt Jeff Smith, Chairman en CEO van Tumbleweed Communications. "Onze groei van de afgelopen vijf jaar is het resultaat van onze visie om het voor organisaties mogelijk te maken informatiestromen te managen en beveiligingsapplicaties te implementeren die op centraal niveau bedrijfsbeleid en afspraken over internetgebruik en e-mailverkeer kunnen doorvoeren. Uiteraard sluiten wij ons aan bij de prioriteiten van de klant."

"Tumbleweed biedt overduidelijk een toegevoegde waarde voor organisaties die informatiebeveiligingsoplossingen met efficiënte en kostenbesparende kenmerken willen implementeren op netwerk niveau. Processen vinden niet op desktop niveau plaats, en dat scheelt aanzienlijk in investeringen in zowel tijd als geld", aldus Arien Klomp, Country Manager Benelux van Tumbleweed.

Tumbleweed beschermt content met Secure Guardian

Op 1 oktober heeft Tumbleweed haar nieuwste software voor secure content management, genaamd Secure Guardian, op de markt gebracht. Secure Guardian is het eerste beveiligingspakket dat op centraal niveau bedrijfsbeleid en afspraken over internetgebruik en e-mailverkeer kan doorvoeren. Hierdoor wordt het bedrijfsnetwerk beschermd en kan haar toepassingsgebied worden uitgebreid naar de buitenwereld. Met deze software kan het internet daadwerkelijk ingezet worden als transportmedium voor communicatie met klanten, partners en leveranciers.

"Tumbleweed Secure Guardian is de nieuwste generatie internetbeveiliging die organisaties kunnen inzetten om bedrijfsvoering en communicatie via het internet veilig te laten verlopen. Wij hebben de beveiligingswensen van onze klanten geïnventariseerd, en dat als basis gebruikt voor de ontwikkeling van Secure Guardian", verteld Arien Klomp, Country Manager Benelux, van Tumbleweed. "Secure Guardian vervult afzonderlijke klantbehoeften doordat het beveiliging toepast middels drie criteria: inhoud van berichten, de identiteit van zender en ontvanger, en de betrokken bedrijfsprocessen.

Secure Guardian is een combinatie van 'best-of-breed' producten waarmee centraal voor een organisatie veiligheid gegarandeerd kan worden. Hierdoor wordt een aanzienlijke kostenbesparing gerealiseerd en is de oplossing eenvoudig te beheren, schaalbaar en uit te breiden, dit in tegenstelling tot alternatieve point solutions.

Bij interne- en externe bedrijfscommunicatie wordt het internet steeds vaker ingezet. Daarnaast wordt een bedrijfsinter- of intranet steeds verder ontwikkeld om onder meer productiviteit te vergroten, kosten te verlagen en klantenservice en -loyaliteit te verhogen. Secure Guardian is daarom zo ingericht dat het gecentraliseerde beveiliging voor zowel inkomende als uitgaande communicatie realiseert. Tevens integreert Secure Guardian diverse applicaties voor het veilig en traceerbaar bezorgen van elektronische documenten zoals rekeningoverzichten, patiëntgegevens of andere belangrijke informatie.

Tumbleweed vergroot marktaandeel secure content management

Tumbleweed Communications maakte onlangs bekend dat haar marktaandeel in de wereldwijde e-mail scanning markt gegroeid is van 15% in 1999 naar 24% in 2000. Dit blijkt uit een recent rapport van IDC over secure content management (SCM). Volgens IDC bedroeg de totale omzet in de e-mail scanning markt in 2000 $101.4 miljoen en is e-mail scanning het snelst groeiende segment van de SCM markt, hieronder vallen ook anti-virus, Internet acces control, 'employee Internet management' en 'malicious mobile codes'. Naar verwachting zal de totale SCM markt groeien van $1.7 miljard in 2000 naar $4.2 miljard in 2005. Tumbleweed biedt oplossingen voor alle segmenten van de secure content management markt.
IDC ziet 'secure content management' als een nieuwe markt. Onder meer zakelijke gebruikers vragen om een internet management tool voor anti-virus, internet acces control, 'employee Internet management' en 'malicious mobile codes'. "Klanten zoeken steeds meer naar mogelijkheden om kosten te verminderen en worden steeds veeleisender in hun wensen op het gebied van (content)beveiliging", aldus Brian Burke, senior research analist van IDC's internet wordt gestuurd biedt SCM software, zoals die van Tumbleweed, organisaties de mogelijkheid om een relatie op te bouwen met klanten, partners en leveranciers, waarbij ze weten dat hun data die via het internet verstuurd worden altijd goed beveiligd zijn. Daarbij worden tegelijkertijd de kosten verminderd en wordt de productiviteit verhoogd. Dit is mogelijk omdat administratie en policy beheer voor de content security van het bedrijf wordt gecentraliseerd."

"We zijn blij met onze grote groei in de markt van SCM en met IDC's erkenning van de groeiende noodzaak voor SCM oplossingen voor organisaties", aldus Doug Sabella, President en COO van Tumbleweed Communications. "We realiseren groei in een wereldwijd turbulente omgeving voor wat betreft IT investeringen. Dit bevestigt dat onze visie overeenkomt met de prioriteit van investeringen van de klant. Wij bieden organisaties de mogelijkheid hun informatiestroom en beveiligingsapplicaties te beheren vanuit één centraal, op policies gebaseerd, framework. Tumbleweed biedt een belangrijke meerwaarde voor organisaties die een uitgebreide informatie beveiligingsoplossing willen combineren met effectiviteit en kostenbesparing. Die effectiviteit en kostenbesparing wordt bereikt door op papier gebaseerde processen online te brengen.

Engelse kinderbescherming: 'Beveiliging van persoonlijke gegevens kan levens redden.'

De grootste Engelse instelling ter bescherming van kinderen, het NSPCC, heeft onlangs Tumbleweed gekozen om haar internet communicatie te beveiligen. Als geen andere instelling kent het NSPCC de waarde van informatie. Gegevens die worden verstuurd kunnen letterlijk levens redden. Het NSCPP is altijd voorzichtig geweest met het versturen van dossiers, calamiteiteninstructies en personele gegevens via het internet.

Brendan Major, hoofd informatievoorziening bij het NSPCC: "De informatie die wij versturen heeft meer waarde dan gegevens van banken of andere financiële instellingen. Als onze data corrupt wordt, kan dat zelfs leiden tot de dood van een kind. Tot voor kort kon een eenvoudige muisklik waardoor data bijvoorbeeld naar een verkeerde organisatie verstuurd werd enorme gevolgen hebben."

"Het NSPCC heeft zich tot doel gesteld om de veiligheid en het geluk van kinderen te bewaken. Wij beschermen belangrijke informatie, dus ook de informatie van het NSPCC", aldus Martyn Richards, Vice President van Tumbleweed in West-Europa. "Zij kunnen zo profiteren van de voordelen van communicatie via het internet met de zekerheid dat vertrouwelijke informatie ook vertrouwelijk blijft.

Over Tumbleweed Communications

Tumbleweed is de toonaangevende leverancier van applicaties waarmee veilige communicatie en samenwerking via internet gerealiseerd kunnen worden, waardoor internet veilig in een zakelijke omgeving ingezet kan worden. Tumbleweed's applicaties bieden de mogelijkheid om informatie op een veilige manier te delen en belangrijke informatie te beschermen, waardoor klantenloyaliteit wordt vergroot en privacy is gegarandeerd. Bedrijfskosten worden door toepassing van Tumbleweed's applicaties drastisch verlaagd. Hiermee creëert Tumbleweed meerwaarde voor bedrijven.

Klanten die hebben gekozen voor Tumbleweed's oplossingen zijn onder meer; American Express, Datek, Belastingdienst, de meeste grote banken in Nederland, waar onder ABN AMRO, SEB Bank, KPN, effectenbedrijf Van der Moolen, NASA, het Joint Research Center van de Europese Commissie, PGGM, Relan, Union Miniere en UPS.

Tumbleweed Communications is opgericht in 1993. Het hoofdkantoor is gevestigd in Redwood City, CA. Sinds februari 2000 wordt vanuit de vestiging in Amersfoort de Benelux bediend.

Deel: ' Tumbleweed prominent aanwezig op InfoSecurity-beurs '
Lees ook