Ingezonden persbericht

Een knuffelbeer met baarmoedergeluiden


GOUDA, 09-10-2001 --
In 1975 ontwikkelde Dr. William C. Eller, hoofd van de dienst gyneacologie en Verloskunde van het Holy Cross Ziekenhuis te Fort Lauderdale in Florida, de techniek van het opnemen van intra-baarmoederlijke klanken. Het principe dat de overgang van een volledig afgeschermde vloeibare wereld naar de buitenwereld waarin wij leven een moeilijke periode is voor pasgeboren baby's is algemeen bekend. Op basis hiervan heeft Dr. Eller ontdekt dat het laten horen van geluiden die baby's gewend zijn te horen in de buik van hun moeder een kalmerend effect heeft op baby's.

Dokter Eller ontwierp een microfoon van 8 mm die in de baarmoeder van een zwangere vrouw, tegen het oor van het kind werd geplaatst. Deze geluiden werden opgenomen. Nadat Dr. Eller zelf onderzoek had uitgevoerd werden de opnamen naar verschillende ziekenhuizen gestuurd om te worden getest. Diverse getuigschriften kwamen binnen die het kalmerende effect van intra-baarmoederlijke geluiden bevestigden. De ziekenhuizen waren enthousiast.

Op basis van deze gegevens werd de Tummy Sleep ontworpen. Een pluche beer van hoge kwaliteit werd voorzien van een apparaatje die het genoemde geluid voortbrengt. Er werd een tijdmechanisme aan toegevoegd zodat het geluid automatisch stopt na vijf minuten en er werd een sensor toegevoegd die de Tummy Sleep activeert zodra de baby geluid maakt.

Vanaf de eerste dag tot ongeveer twaalf maanden na de geboorte sust de Tummy Sleep baby's met vertrouwde geluiden waardoor ze op een natuurlijke manier rustig in slaap vallen. Dit geeft rust aan zowel de ouders als de baby.

Deze mooie knuffelbeer met unieke eigenschappen is vanaf nu te koop in drie verschillende kleuren bij Multitrend Nederland, de webwinkel voor interactief speelgoed. Ga voor meer informatie naar www.multitrend.com

Deel: ' Tummy Sleep knuffelbeer met baarmoedergeluiden '
Lees ook