Provincie FlevolandTurborotonde bijna klaar

Het ombouwen van het kruispunt Ganzenweg, Knardijk, Harderdijk tot een zogenaamde turborotonde vordert gestaag. De verwachting is dat de rotonde vanaf 14 juni gebruikt kan worden.

Vanaf 14 juni wordt de Harderdijk weer opengesteld voor het verkeer richting het Veluwemeer. De aansluiting van de Knardijk richting Zeewolde blijft nog enkel weken afgesloten voor het verkeer behalve voor (brom)fietsers en lijndienstbussen. Gedurende deze laatste weken van het werk wordt de hulpweg verwijderd die in verband met de doorstroming van het verkeer Harderwijk Lelystad vv. is aangelegd. Tevens zal dan de aansluiting van de Knardijk richting Zeewolde op de rotonde worden aangesloten.

Het verkeersknooppunt bij Harderhaven in de gemeente Zeewolde heeft met de aanleg van de turborotonde een forse metamorfose ondergaan om ervoor te zorgen dat de toenemende verkeersstroom op een vlotte en veilige manier vanuit Flevoland richting Harderwijk kan en vice versa. Bij de nieuwe inrichting is gekozen voor een turborotonde. Een turborotonde heeft gescheiden rijstroken. In vergelijking met een normale rotonde kunnen meer autos tegelijk gebruik maken van de turborotonde.

Bovendien worden op de wegen naar de turborotonde toe aparte rijstroken aangelegd voor bussen en langzaam verkeer zoals landbouwvoertuigen. Fietsers en bromfietsers maken na de reconstructie gebruik van een tunnel, waardoor ze onder de Ganzenweg door kunnen. Deze tunnel is ook bedoeld voor voetgangers. Vlakbij deze tunnel worden de bushaltes voor de busdiensten Harderwijk Zeewolde, Harderwijk Lelystad en Harderwijk Dronten aangelegd.

Gedurende de afsluiting van de Knardijk voor het verkeer van en naar Zeewolde dient het verkeer blijvend gebruik te maken van de omleidingsroute via de Ganzenweg, Gooiseweg en Spiekweg. Volgens planning is het gehele werk medio juli 2002 gereed.

Deel: ' Turborotonde Flevoland bijna klaar '
Lees ook