TV format 'The Line' van Pieter Storms bestaat al


AMSTERDAM, 20120412 -- Pieter Storm sprak vorige week in De Telegraaf vol lof over zijn nieuwste programmaformat 'The Line'. Echter, het blijkt dat dit programma al lang onder dezelfde naam uitgezonden wordt door online TV station TowelTV.com.

Bij online TV station TowelTV.com vielen ze bijna van hun stoel van ongeloof toen bleek dat de productiemaatschappij van Storms, Flare Media, exact hetzelfde programma aangekondigde dat al enkele weken door hen werd uitgezonden.  The Line is een bikkelhard spel waarin twee teams tegen elkaar strijden en slechts een rechte lijn mogen volgen van start tot einde. De lijn gaat dwars door alles; huizen, water en zelfs stadions. Niets is te gek. De teams starten beiden aan een kant van de lijn en degene die het eerst bij de vlag van de ander is, wint.

Hele grote toeval
“We willen niemand beschuldigen, maar het is natuurlijk wel heel toevallig dat we beide hetzelfde programma hebben bedacht. Zelfs de naam en de gebruikte kleuren in hun brochure zijn identiek” vertelt TowelTV.com oprichter Geert Doek. TowelTV.com zendt het programma al enkele weken uit en de productie loopt al maanden. Geert Doek: “Als Storms nog een pilot aflevering of een paar tips nodig heeft, mag hij ons natuurlijk altijd bellen”.

Zeer succesvol
De versie van TowelTV.com wordt inmiddels erg goed bekeken, aldus de online TV zender. Of de versie van Storms überhaupt op TV uitgezonden gaat worden is nog maar afwachten. TowelTV.com heeft in ieder geval aangegeven door te gaan met het programma.   

De versie van The Line van TowelTV.com is te bekijken via www.toweltv.com/theline


Deel: ' TV format 'The Line' van Pieter Storms bestaat al '
Lees ook