Ingezonden persbericht

Persbericht 1/2

16 Weken inzet van
camerahelicopter boven
Gelderse steden

TV Gelderland biedt kijkers kans op nieuwe haarimplant, klassieke sportauto, vliegbrevet, Harley, melkzuurbehandeling, wereldreis of f 20.000,= voor clubkas.

TV Gelderland start op zaterdag 1 september een introductiecampagne om haar nieuwe programmering bekend te maken bij de kijkers met een spectaculaire campagne die 16 weken duurt en kijkers kans biedt op het winnen van "de Grootste Prijs van Gelderland"
Na het succes dat Helicam vorig jaar bracht -50% meer kijkers- is besloten het concept met de camerahelicopter uit te breiden tot een periode van 16 weken en de te winnen prijzen nog meer tot de verbeelding te laten spreken. Na de "video-atlas" van 50 uur waarin vorig jaar de gehele provincie in beeld gebracht werd, ligt dit jaar het accent op de grote Gelderse steden. In beeld gebracht vanuit een tweemotorige helicopter wordt het nieuwe thema "Thuis bij TV Gelderland" letterlijk inhoud gegeven door elke Gelderlander beelden van de eigen woon- en winkelomgeving-vanuit-de-lucht te brengen in de eigen huiskamer.

Henk Mouwe en Eric Schuurman presenteren vanaf 1 september wekelijks het programma: 'HeliCam: De Grootste Prijs van Gelderland'. Vanuit een tweemotorige Aerospatiale Twinstar helicopter (nodig om boven stedelijk gebied te mogen vliegen) worden de steden en winkelcentra van de grootste provincie van Nederland in beeld gebracht. Kijkers zullen het gevoel hebben "mee te vliegen in de heli" en in 16 weekends alle grotere steden en stadscentra in de provincie van bovenaf te kunnen zien. De hoogtepunten van de gevlogen route zijn elke zaterdagavond te zien in een 30 minuten durend programma dat om 18.00 uur aanvangt in de carrouselprogrammering van TV Gelderland. De integrale video-opnamen - Helicam Helemaal- zijn elke zondag te zien van 12.15 - 17.45 uur.

Gelderse steden vanuit ander perspectief
Het idee voor HeliCam Gelderland werd vorig jaar geboren vanuit de wens om de nieuwe programmering van Radio en TV Gelderland voor te stellen aan de kijker op een wijze die geen Gelderlander kan ontgaan. Op basis van de enthousiaste reacties van vorig jaar op het programma, is dit jaar gekozen voor verdere uitbouw van het concept waarbij specifieker wordt ingezoomd op de Gelderse steden om het beeld te completeren. Door te kiezen voor alle steden met een regionale verzorgingsfunctie zullen de beelden opnieuw voor elke Gelderlander interessant zijn. De opnames worden gemaakt met een tweemotorige Twinstar helicopter van Heli Holland, uitgerust met geavanceerde Wescam apparatuur.

2/2

Elke uitzending zal gepresenteerd worden door Henk Mouwe, waarbij Eric Schuurman als reporter verslag zal doen vanaf de grond over de wijze waarop Gelderlanders de aandacht van de helicopterpiloot op zich proberen te vestigen. Naar verwachting zal de belangstelling om in beeld te komen nog groter zijn dan vorig jaar, niet alleen door de spectaculaire prijzenpot, maar ook door de grotere spreiding in opnamedagen. Burgemeesters van de in beeld gebrachte steden krijgen de gelegenheid mee te vliegen met de helicopter en later vanuit de studio commentaar bij de luchtbeelden te leveren. Kijkers kunnen actuele route-informatie raadplegen via TV Gelderland Teletekst vanaf pagina 170 en www.omroepgelderland.nl. Ook via Radio Gelderland is alle informatie over de campagne te horen en zullen elke zaterdag tussen 11.00 en 13.00 live verslagen gebracht worden vanuit de helicopter en stadscentra.

Nieuwe haarimplant of Alfa Romeo Spider
Na het privébos of kasteelfeest dat vorig jaar te winnen was is gezocht naar een nog aansprekender keuzehoofdprijs die bij elke winnaar in de smaak zou moeten kunnen vallen. Dit jaar kan de winnaar van de Grootste Prijs van Gelderland kiezen uit een nieuwe haarimplant zoals Dick Advocaat en Raymond van Barneveld, een klassieke Alfa Romeo Spider t.w.v. f 22.000,=, een wereldvliegticket voor 2 personen met een digitale videocamera en f 5.000,= zakgeld, een Harley Davidson Sportster t.w.v. f 20.000,=, 1.000 exemplaren van je eigen roman, het halen van 't vliegbrevet, een melkzuurbehandeling in de Newfill kliniek van Vanessa, of een meubelcheque t.w.v. f 20.000,=. Clubs of verenigingen die deelnemen hebben de mogelijkheid te kiezen voor een bedrag van f 20.000,= contant voor de clubkas. Kijkers die erin slagen op een bijzondere manier de aandacht te trekken van de piloot van de TV Gelderlandheli en kijkers die het antwoord weten op de wekelijkse kijkersvraag die Henk Mouwe in het programma stelt, maken bovendien kans op een dagje naar een beautyfarm in Putten of het winnen van een vliegles op Teuge. Ook op www.omroepgelderland.nl zijn fraaie weekprijzen te winnen in een speciale Helicam Webstrijd.
Hoofdredacteur Jos Campman van Radio en TV Gelderland is trots dat zijn zender de inwoners van Gelderland opnieuw een uniek videodocument kan aanbieden. "We zijn aan onszelf en onze kijkers verplicht het succes van Helicam van vorig jaar te evenaren. We hebben opnieuw alles uit de kast gehaald om onze kijkers iets te bieden dat ze op geen enkele andere zender zullen aantreffen".

Deel: ' TV Gelderland start introductiecampagne nieuwe programmering '
Lees ook