Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 09/26/99

Voetbalwedstrijd FC Groningen - Ado Den Haag/
Zondag, 26 september 1999

Twee mannen aangehouden

De politie heeft twee mannen uit Groningen voor aanvang van de voetbalwedstrijd FC Groningen tegen Ado Den Haag aangehouden. Een 18-jarige man stak een vuurpijl af richting een supportersbus van Den Haag. De politie onderzocht vervolgens zijn woning en nam vuurwerk en een vuurwapen in beslag. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij is na verhoor heengezonden.
Een 23-jarige man, die zich met de aanhouding van de 18-jarige bemoeide, werd eveneens ingerekend. Hij spoot traangas in het gezicht van twee agenten en sloeg met een ketting naar een agent. Na behandeling door een GGD-arts konden zij verder met hun werk. De man is ingesloten.
Tijdens de wedstrijd voor ongeveer 8000 toeschouwers (eindstand 6-0) werden door Den Haag supporters enkele vernielingen verricht aan de banken in het supportersvak.
Tijdens het vertrek van de vijf supportersbussen ging de deur van een van de bussen open en stroomden supporters de bus uit. Het directe optreden van de politie voorkwam eventuele problemen. De bussen konden daardoor snel weer verder richting Den Haag.

Voor nadere informatie via afdeling Voorlichting, tel. 050 599 5010

Deel: ' Twee anhoudingen bij FC Groningen - Ado Den Haag '
Lees ook