Twee derde singles slaat kerst het liefst over


OOSTERHOUT, 20151217 -- Singles hebben niet zoveel met de feestdagen. Twee derde van de alleenstaanden in Nederland zou de kerstdagen het liefst helemaal overslaan. Dat blijkt uit een enquête onder 750 singles die werd uitgevoerd door online magazine Singlessite.nl.

Kerstboom in huis
Dat het overgrote deel van de singles (66%) de kerstdagen het liefst zou overslaan neemt nog niet weg dat ze helemaal niets aan kerst doen. Iets meer dan de helft van de singles (55%) haalt wel een kerstboom en daarmee ook wat kerstsfeer in huis.

Alleen met de kerst
De kerstdagen brengen singles dit jaar voornamelijk door bij familie (50%). Vrienden worden een stuk minder opgezocht met de feestdagen . Zo’n 16 procent van de singles schuift bij hen aan tafel.  Een kleine 5 procent van de ondervraagden trekt er tijdens de kerst op uit met andere singles. Ze bezoeken een singles event of gaan met andere singles op reis. Opvallend is dat maar liefst 29 procent van singles de kerstdagen helemaal alleen doorbrengt

Liefde in december
Op de vraag of singles in december meer moeite steken in het vinden van een nieuwe liefde om zo niet alleen te zijn tijdens de kerstdagen zegt 85 procent van de ondervraagden dit niet te doen.


Deel: ' Twee derde singles slaat kerst het liefst over '
Lees ook