Horses of the Dutch


---

Zondag 7 oktober 2001: 2 hippische evenementen in Nuenen De Vincent van Gogh-rit is een ORIENTATIERIT waaraan door ruim 150 aanspanningen en equipes wordt deelgenomen. Door het aantrekkelijke en sfeervolle karakter is deze sportieve happening reeds 14 jaar een grote trekpleister voor zowel de paar honderd deelnemers als duizenden toeschouwers. De orientatietocht wordt verreden in het dorp Nuenen en in de nabije bosgebieden. Zowel de deelnemers als de bezoekers kunnen weer genieten van het dorp, de bossen en het fraaie Brabantse landschap. Zoals gebruikelijk wordt van de deelnemers ook de nodige inzet en concentratie gevraagd om deze rit succesvol tot een einde te brengen.

Daarnaast is de organisatie van de Vincent van Gogh-rit erin geslaagd een NIEUW hippisch spektakel toe te voegen, namelijk een HISTORISCHE KOETSENTOCHT. Vanuit het hele land heeft zich een 30-tal aanspanningen met authentiek gerij (lees antieke koetsen met in stijl geklede koetsiers, grooms en gasten) aangemeld. Zij zullen een alternatieve route alleen over verharde wegen rijden. De deelnemers aan deze koetsentocht zullen starten vrijwel direct nadat de laatste van de aanspanningen en de equipes van de orientatierit vertrokken zijn, nl. vanaf 12.30 uur. Een deskundige jury bestaande uit de heren Doleweerd (uit Retie) en Hinskens (uit Nijmegen) zal de deelnemers aan deze tocht voor authentiek gerij beoordelen en de speaker zal het publiek op de bijzonderheden van de aanspanningen wijzen. Tevens is er een publieksjury ingesteld.

Naast alle mooie paarden en koetsen wordt in het centrum voor de toeschouwers voor de nodige afleiding gezorgd. Alle kinderen mogen gratis een rondje pony-rijden (onder begeleiding). En daarnaast zullen er ook diverse attracties staan zoals een luchtkussen en een draaimolen.

Alle toeschouwers zijn ook van harte welkom bij de "Sherrystop" op Landgoed Henkelman aan de Lieshoutseweg 45 in Gerwen. Hier kan men genieten van een hapje en een drankje. Voor de deelnemers is dit tevens de gelegenheid om van gedachten te wisselen over de rit alvorens men aan het tweede traject begint.

Dagindeling:
v/a 10.00 uur Start eerste deelnemer, voor Café Schafrath, Nuenen. v/a 12.00 uur Festiviteiten zoals pony-rijden, kinderattracties, in het Park, Nuenen
v/a 12.30 uur Start rit voor historische koetsen, voor Café Schafrath, Nuenen
v/a 12.30 uur "Sherry-stop" met horeca-gelegenheid, Lieshoutseweg 45, Gerwen.
v/a 14.00 uur Finish eerste deelnemer, voor Café Schafrath. v/a 20.30 uur Prijsuitreiking, Café Schafrath.

Alle festiviteiten zijn gratis toegankelijk voor toeschouwers en belangstellenden.

Voor meer informatie betreffende:
rijvereniging St. Clemens: Theo Knoops (040) 2832490 de orientatierit: Marion Smulders (040) 2839377 de historische koetsentocht: Bernard Kessels (0499) 423264
---

©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer

Deel: ' Twee hippische evenementen in Nuenen '
Lees ook