Persberichten politie RivierenlandDinsdag, 11 september 2001* Dagoverzicht

Twee jeugdige personen aangehouden wegens brandstichting

BEMMEL - Op maandag 10 september omstreeks 13.30 uur werden in Bemmel twee 15-jarige jongens uit Bemmel en Angeren aangehouden wegens brandstichting. Een elektriciteitshuisje aan de Viermorgen liep daarbij lichte schade op.
Eén van de twee jongens stak in de buurt van het elektriciteitshuisje een plastic flesje gevuld met benzine aan. Het flesje viel om waarna een grote vlam ontstond met het gevolg dat het elektriciteitshuisje beschadigd raakte. De jongens konden worden aangehouden omdat een pomphouder, een 26-jarige inwoner van Bemmel, waar de jongens kort tevoren het flesje met benzine gevuld hadden, het niet vertrouwde en hen in de gaten hield. Toen hij zag wat er gebeurde hield hij een van de jongens aan en droeg deze over aan de politie. De tweede jongen kon kort daarna worden aangehouden.
Aangezien de jongens nog niet eerder met de politie in aanraking waren geweest zijn ze doorverwezen voor een alternatieve straf naar bureau Halt.
Auto raakt te water

GIESBEEK - Maandagavond 10 september om 23.17 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er op de Zwalmstraat in Giesbeek een auto te water was geraakt. Ter plaatse kwam de brandweer van Duiven en van Arnhem met twee duikers. De bestuurder van de auto bleek niet meer in de auto te zitten, hij meldde zich later bij de politie.
De bestuurder, een 44 jarige inwoner uit Giesbeek, was over de Zwalmstraat in de richting van de Rivierweg gereden. De man verklaarde voor een scherpe bocht naar rechts afgeremd te hebben, maar hij kon de auto die rechtdoor gleed niet meer corrigeren. Vervolgens botste hij tegen een wegbebakening waarna hij met de auto te water raakte. De bestuurder wist op eigen kracht de auto te verlaten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Internet:

Deel: ' Twee jeugdige personen aangehouden wegens brandstichting '
Lees ook