LLiNK
Twee LLiNK programmamakers genomineerd voor RVU Radioprijs 2008

Aanmoedigingsprijs voor beginnende radiomakers

Twee programmamakers van omroep LLiNK - Rudy Mackay en Rolf Hartogensis - zijn dit jaar genomineerd voor de RVU Radioprijs 2008. Deeze prijs is een aanmoedigingsprijs voor voor studenten en jonge radiomakers uit Nederland en Vlaanderen. LLiNK programmamaker en presentator Rudy Mackay is zelfs de enige die met twee inzendingen is genomineerd.

Finale
Alle genomineerde programma's worden uitgezonden op zondagavond 6, 13, 20, 27 juli en 3 augustus, in 'Holland Doc Radio' op Radio 1. Op donderdagavond 28 augustus vindt vanaf 19:00 uur de finale plaats van de 17e RVU Radioprijs. De twee uiteindelijke winnaars ontvangen een prijs ter waarde van 750 euro. Op die dag worden de winnaars bekend gemaakt van de twee categorieën nieuws (feitelijk, journalistiek) en cultureel (beschouwend en/of persoonlijk).

Norminaties Rudy Mackay
Rudy Mackay, programmamaker en presentator van het 3FM programma MoveYourAss is met twee inzendingen genomineerd, welke hij instuurde tijdens zijn studie Journalistiek in Utrecht.

Buiten is het 17 graden.....
De moeder van Rudy heeft straatvrees. Het is een onderwerp waar ze nooit over spreekt. Maar nu maakt ze een uitzondering; hoe komt het dat ze al 18 jaar de straat niet meer op durft en wat doet dat met haar? Deze inzending is genomineerd in de categorie cultureel en wordt op zondag 6 juli uitgezonden.

Welkom thuis
Rudy volgt een asielzoeker die net zijn verblijfsvergunning heeft gekregen. Alles lijkt daarmee opgelost, maar eigenlijk beginnen de problemen nu pas. Deze inzending is genomineerd in de categorie nieuws en wordt op zondag 3 augustus uitgezonden.

Norminatie Rolf Hartogensis
Rolf Hartogensis is redacteur bij LLiNK voor de radioprgramma's Deining en LLinke Soep op Radio 1. De inzending heeft hij gemaakt tijdens zijn studie op de School voor Journalistiek in Utrecht.

Utrecht in gevecht met graffiti
Rolf gaat op pad met Brak, een graffitispuiter in hart en nieren. Ook spreekt hij met het echtpaar Annie en Gerard Achterberg. Zij vinden die graffiti 'helemaal niks, ze zijn die smeerboel goed zat!'. Maar wie is er verantwoordelijk voor het schoonmaken? De NS, of ProRail? Een hilarische zoektocht volgt. Deze inzending is genomineerd in de categorie nieuws en wordt uitgezonden op zondag 13 juli.

LLiNK
LLiNK wil met haar programma's op radio, televisie, internet en met haar overige activiteiten zoveel mogelijk kijkers, luisteraars en leden informeren, inspireren en activeren om een bijdrage te leveren aan een duurzame, eerlijke en zorgzame wereld.

Deel: ' Twee LLiNK programmamakers genomineerd voor RVU Radioprijs 2008 '


Lees ook