Skatebond Nederland

Persbericht

Twee maal achtste en een tiende plek voor Nederland op EK piste

Valence d'Agen, Frankrijk, 31 juli 2002

Elma de Vries heeft woensdag twee achtste plaatsen behaald op het EK skeeleren op de piste (200 meter) in Frankrijk. Willem Hut bereikte bij mannen een respectabele tiende plaats in de loodzware en technisch moeilijke afvalkoers over 20 km (100 ronden).

Het waren de beste prestaties van de dag voor de Nederlandse ploeg, die eerder dit kampioenschap al zilver en brons won op de wegonderdelen (300 m dames, Tijn Ponjee en 5 km aflossingskoers dames, Ponjee/Elma de Vries/Anka Greving). "Misschien had ik nog iets beter gekund, maar ik was ingesloten in de sprint," zei Elma de Vries na de 10 km, nadat ze op de 1500 m eenzelfde positie had bereikt. De heersend juniorenwereldkampioene schaatsen acht haar kansen op de snelle piste beter dan op de weg. "Ik mis acceleratievermogen. Dat komt door al het duurwerk dat we de afgelopen tijd hebben gedaan voor het schaatsen. Ik heb die keus voor het schaatsen nu eenmaal gemaakt, maar het skeeleren leeft nog steeds heel sterk voor me. En op zo'n EK wil je uiteraard al het mogelijke presteren," aldus de rijdster uit Haule. Willem Hut dwong respect af met zijn vasthoudendheid tussen de grote ploegen van Italië, Frankrijk en Spanje, waarvan verscheidene erkende vedetten eerder moesten afhaken dan de Haulerwijker. De Italianen, sinds jaren het sterkste land op Europees niveau in de breedte, domineerden de spectaculaire race door voortdurend voorin te rijden en goud, zilver en brons te pakken (Franscesco Zangarini, Luca Presti en Pierdavide Romani).

De Utrechtse Tijn Ponjee komt deze week op de piste, tot en met vrijdag, vanwege een lichte liesblessure waarschijnlijk niet meer in actie, maar mogelijk zaterdag nog wel op de afsluitende wegmarathon (21 km). Bondscoach Johnny Colpaert wil geen risico nemen opdat Ponjee fit zal zijn voor het wereldkampioenschap, van 22 t/m 26 augustus in het Belgische Oostende.

Meer info: www.skatebond.nl/speed/ek2002

Karin Verhoef


---


http://www.skatebond.nl

Deel: ' Twee maal achtste en een tiende plek voor Nederland op EK skeeleren '
Lees ook