Keywords: Business Software Alliance, BSA, warez, 3leet, zeraw, copyright, copyright protection, WIPO, anti-piracy, free software, freeware, shareware, crypto, Internet Taxes, key recovery, key escrow, computer privacy, privacy, computer industry, enforcement, CDA, Internet Content, software license, trade, securities litigation, telecommunications, Internet Policy, R&D Tax Credit, electronic commerce, e-commerce, intellectual property, publishing, Special 301, top ten, encryption, computer security, resellers, computer resellers, computer virus,software, software management, software industry, software piracy, piracy, resellers, software audit, audit, diane smiroldo, resellers, business software alliance, robert holleyman, software tax, cryptography, UCC2B, uniform commercal code, Adobe, Autodesk, Bentley, Lotus, Microsoft, Novell, Symantec

Twee nieuwe leden voor BSA in de Benelux

Amsterdam, 24 maart 1999 - Stichting Business Software Alliance Nederland (BSA) kondigt aan dat Attachmate Corporation en Visio Corporation onlangs lid geworden zijn van BSA in de Benelux. In de Benelux zijn er in totaal nu 11 leden actief.

Deze twee toonaangevende wereldwijd opererende bedrijven zijn volledig stemgerechtigd, wat inhoudt dat ze gebruik gaan maken van de juridische ondersteuning van de BSA en zullen participeren in de verschillende marketingactiviteiten in België en Nederland.

"Illegale software is een serieus probleem voor software-leveranciers wereldwijd, - met vestigingen in meer dan 30 landen is Attachmate hier geen uitzondering op," zegt Eric Veldman, Business Development Manager Benelux bij Attachmate. "Daarbij komt nog eens dat illegale software meer gevolgen heeft dan voor alleen de software-industrie. Wij zien dat niet-geautoriseerde verkoop en gebruik van software duidelijk effect hebben op de economie wereldwijd. Ons BSA-lidmaatschap laat duidelijk zien dat ook wij hier iets aan willen doen."

"Op dit moment hebben wij over de hele wereld al meer dan 1 miljoen licenties van de Visio software verkocht. Door de verkoop van illegale software van Visio komt de productlijn en de ontwikkeling van nieuwe producten in gevaar. Visio ondersteunt daarom de missie van de BSA in de strijd tegen illegale gebruikers en distributeurs van software. Hiermee wil Visio een gunstig klimaat te scheppen voor de toekomst van onze industrie", aldus Roger Raemaekers, Business Development Manager Benelux van Visio.

"We zijn blij dat deze gerenommeerde bedrijven deel gaan uitmaken van de BSA en samen met ons inspanningen leveren tegen de distributie en gebruik van illegale software", zegt Andrew Robinson, Regional Manager Benelux van de BSA. "Naast het geven van voorlichting zijn we een nieuwe campagne aan het ontwikkelen, waarin ook deze nieuwe leden actief betrokken worden. De campagne, die zich met name richt op de verticale vakgebieden gaat medio april van start."

Over Attachmate Corporation Attachmate is één van de tien grootste PC-softwareondernemingen ter wereld en een toonaangevende aanbieder van desktop- en servergebaseerde host access management-oplossingen. Met deze oplossingen kunnen ondernemingen vanuit één centraal punt alle toegang tot de hostdata beheren. Door het centrale beheer kan snel bepaald worden wie toegang heeft tot welke hostdata. De oplossingen van Attachmate realiseren veilige én beveiligde toegang tot bedrijfskritische informatie op de hosts (mainframes, midrange, UNIX, DEC/VAX en Unisys) vanuit elke locatie, binnen of buiten de firewall. Alle producten, inclusief de beheersoftware en ontwikkeltools, worden ondersteund door een ervaren team van technisch-specialisten en consultancy-experts. Attachmate is over de gehele wereld actief en heeft meer dan 10 miljoen klanten, die door 80 kantoren in 30 landen worden ondersteund. Meer informatie over Attachmate is te vinden op: http://www.attachmate.com

Over Visio Visio werd in september 1990 in de VS opgericht om zakelijke grafische software te ontwikkelen en te verkopen. Visio's filosofie is het leveren van een unieke technologie voor een grote verscheidenheid van gebruikers in grote organisaties, waardoor zij snel en effectief allerlei zakelijke en technische diagrammen kunnen maken. Het bedrijf kwam in 1992 op de markt met Visio 1.0, een zakelijk teken- en diagrammenpakket. Sinds die tijd heeft Visio aanvullende intelligente tekenproducten op de markt gebracht, waaronder onlangs de gehele 5.0-productlijn, bestaande uit Visio Standard, Visio Professional en Visio Technical. Er zijn sinds de oprichting meer dan 2.800.000 pakketten van de Visio-software verkocht. Visio International bedient de Europese markt via geselecteerde distributiepartners en biedt service en technische ondersteuning voor haar internationale afnemers. Voor meer informatie: www.visio.com

Sinds 1988 vertegenwoordigt de Business Software Alliance (BSA) wereldwijd de toonaangevende softwareproducten naar zowel overheden als bedrijfsleven en consumenten. De BSA licht softwaregebruikers voor op het gebied van auteursrechten, zij streeft naar een publieke opinie die innovatie aanmoedigt en verkoopkansen bevordert en strijdt tegen illegale software. Wereldwijde leden van de BSA zijn Adobe Systems, Apple Computer, Attachmate, Autodesk, Bentley Systems, Compaq Computer, Corel Corporation, IBM, Intel, Intuit, Lotus Development, Microsoft, Network Associates, Novell, Sybase, Symantec en Visio Corp. Lokale leden in de Benelux zijn Davilex Software, AfAS Software, Pavell en Solid Data.

Voor verdere inlichtingen kijk ook naar de BSA websites: www.bsa.org en www.bsa.nl, neem contact op met de BSA helpdesk op 0800-8998566 of stuur een email naar contact@bsa.nl.

© 1999 Business Software Alliance

Deel: ' Twee nieuwe leden voor BSA in de Benelux '
Lees ook